Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Που θα πάνε τα χρήματα από το πολυτελές αυτοκίνητο του Βενιζέλου;




Τα χρήματα από την πώληση του πολυτελούς αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και του ενός κυβερνητικού αεροσκάφους, συνολικής αξίας 800 χιλιάδων ευρώ, θα διατεθούν για την ανανέωση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και την επισκευή όσων βρίσκονται σε ακινησία.

Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Επίσης προανήγγειλε την πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς και την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων στις δομές Υγείας μέσα στο τετράμηνο.

Η κατάσταση στο ΕΚΑΒ είναι οριακή αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί:

  • Από τους 5.500 εργαζομένους που προβλέπονται για να την άρτια λειτουργία του, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο 3.500
  • Από τα 450 ασθενοφόρα που έχει το ΕΚΑΒ τα 110 βρίσκονται στα συνεργεία.
  • Βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα 2.500 αδιόριστοι διασώστες από τη σχολή του ΕΚΑΒ.
  • Στην Αχαΐα, τα 11 από τα 20 ασθενοφόρα είναι εκτός λειτουργίας.
  • Στην Αττική, από τα 140 ασθενοφόρα που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή από το Σχηματάρι έως την Κόρινθο, τα 50 είναι παροπλισμένα στο συνεργείο. Στους δρόμους υπάρχουν 75 ασθενοφόρα την ημέρα και 30 τη νύχτα για να καλύψουν σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αττική.

ΠροηγούμενοΕπόμενο