Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Έρχονται νέα μέτρα για τα γενόσημα;

9/11/2015 9:26:14 πμ
Τι απαιτούν οι δανειστές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Το θέμα με τα γενόσημα δεν έχει κλείσει και μάλιστα φαίνεται να έχει «μπλοκάρει» τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισευρώ. Και αυτό γιατί το κουαρτέτο ασκεί ασφυκτικές πιέσεις να καταργηθεί η προστατευτική διάταξη για off patent με τιμή κάτω από 12 ευρώ και τα γενόσημα με τιμή κάτω από 7,8 ευρώ.


Να υπενθυμιστεί εδώ ότι στο πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο, έγινε «διόρθωση» του νέου τρόπου τιμολόγησης των off patent και των γενοσήμων. Συγκεκριμένα, προστέθηκε για την τιμολόγηση να υπολογίζεται και ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των αντίστοιχων σκευασμάτων στην ΕΕ.


Είχε προηγηθεί η υπουργική απόφαση του Σεπτεμβρίου από την οποία όμως είχαν εξαιρεθεί τα φάρμακα εκτός πατέντας με τιμή μικρότερη των 12 ευρώ και τα γενόσημα με τιμή μικρότερη των 7,8 ευρώ.


Ωστόσο, οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν άρση της προστασίας για όλα τα φάρμακα με την ελληνική πλευρά να καταβάλλει προσπάθεια ώστε να υπάρχει προστασία για φάρμακα με χαμηλότερες από αυτές τιμές. Προς το παρόν, πάντως, ο ΕΟΦ προχωράει στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Σεπτεμβρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση της ΟΣΦΕ για την κόντρα των τελευταίων ημερών
Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας τους






Σχετικά άρθρα

1ο Συμπόσιο Ειδικών Δημόσιας Υγείας
Η παχυσαρκία και ο διαβήτης στο επίκεντρο
Με κρεμάλες και ...φασόλαδα διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο υπ. Υγείας
Συγκέντρωση των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου
Επιτροπές Στήριξης Ασθενών θα δημιουργηθούν εντός των νοσοκομείων
Θα γίνονται αποδέκτες των παραπόνων των ασθενών
Σε σταθερή κατάσταση το προσφυγόπουλο που νοσεί από ηπατίτιδα Α
Θα εμβολιαστούν οι οικείοι του