Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Έρχεται ο νέος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αλλαγές



Αυλαία ρίχνει ο παλιός ΕΟΠΥΥ αφού από τη νέα χρονιά αναμένεται να λειτουργεί με άλλο καθεστώς. Στις προθέσεις του υπουργού υγείας αλλά και του προέδρου του Οργανισμού είναι να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στις παροχές τόσο προς τους ασφαλισμένους όσο και στις συμβάσεις που συνάπτει με γιατρούς, κλινικές και κέντρα και άλλους παρόχους υγείας.
Τις αλλαγές αυτές εξάλλου παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο 6ο συνέδριο Pharma and Health.
«Στην προσπάθεια του Οργανισμού να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής, αναδιαμορφώνει τον ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχής Υπηρεσιών)» απεφάνθη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνοντας πλήρως ότι το επόμενο διάστημα έρχονται νέα κουρέματα.

Νέες συμβάσεις


Όμως πλησιάζουν και οι αλλαγές για τις συμβάσεις που έχει ο ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, εργαστήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται να έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους στις νέες συμβάσεις που θα προωθηθούν και αναμένονται άμεσα οι αλλαγές να φανούν στην πράξη. Προηγείται ωστόσο η συνεννόηση με τους κλάδους που διατηρούν συμβάσεις, καθότι μέχρι στιγμής οι όποιες αποφάσεις είναι μονομερείς.

ΠροηγούμενοΕπόμενο