Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Επικίνδυνα ενισχυτικά της σεξουαλικής διάθεσης



Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα VOLCANO Male Enhancement liquid και VOLCANO Male Enhancement caps. που διανέμονται σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ και σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω διαδικτύου, περιέχουν τις ουσίες desmethyl carbodenafil, dimethylsildenafil (ανάλογες της φαρμακευτικής ουσίας sildenafil και dapoxetine) είναι μη εγκεκριμένα και μπορούν να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.


Σημειώνεται ότι τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου, αγοράζονται από τους καταναλωτές ως ενισχυτικά της σεξουαλικής διάθεσης και της επιθυμίας.


Οι αρμόδιες αρχές εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.


Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΠροηγούμενοΕπόμενο