Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Θα πληρώνουμε τους γιατρούς από τη Δευτέρα



Παρά τη σκληρή στάση που ακολουθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε όσες κλινικές δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και προχωρά σε διακοπή συμβάσεων, οι συμβεβλημένοι γιατροί κλινικών και εργαστηριών δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν απο τη Δευτέρα 8/12/2014 επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαιλισμένους του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργο Ελευθερίου: "παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο , καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής. Αντί διαλόγου την Παρασκευή 28/11/14 ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε δελτίο τύπου όπου απειλεί με διακοπή σύμβασης όλους όσους ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας καθώς ο ΕΟΠΥΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο των παρόχων. Με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ύφος απειλεί όλους όσους χρηματοδότησαν ατόκως την υγεία των Ελλήνων τα τελευταία 4 έτη. Συνεχίζει να μην προχωρά σε διάλογο για το κείμενο της νέας σύμβασης μεταξύ ιατρών και ΕΟΠΥΥ".

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει:

  • το 10 % όλων όσων έχουν πληρωθεί, ήτοι επισκέψεων και πράξεων απο 1/1/2012
  • 4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και
  • 3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος).

Εντωμεταξύ η διοίκοιση του ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην κάνει διάλογο με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ αν και θεσμικά αποτελεί επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων γιατρών.  Tα μέλη της Ένωσης πάντως δηλώνουν ότι η επίσχεση θα γίνει κανονικά και θα ισχύσει από τις 8/12/2014 έως 12/12/2014


Στη διάρκεια της επίσχεσης ο ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση απο το ασφαλιστικό τους ταμείο που είναι ο ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίσχεσης υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών, βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής της σύμβασής του με ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να κινηθεί η ίδια διαδικασία και για άλλες κλινικές.

ΠροηγούμενοΕπόμενο