Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

ΕΟΠΥΥ: Σε δέκα ημέρες πληρώνονται οι πάροχοι υγείας



Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι εντός του Ιουλίου, το αργότερο έως αρχές Αυγούστου, θα εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις του Μαρτίου για την πληρωμή των γιατρών, των εργαστηρίων, των διαγνωστικών κέντρων και των λοιπών παρόχων υγείας, απέσπασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

«Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος είναι σοβαρές, αλλά οι πάροχοι υγείας, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί που καλούνται να πληρώνουν άμεσα αναλώσιμα και αντιδραστήρια, βρίσκονται στα όρια λειτουργίας και επιβίωσης» τόνισε ο κ. Βλασταράκος.Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το θέμα της φαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού.

 Ο κ. Μπασκόζος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού, καθώς και η επάρκεια της αγοράς.

Προς τον σκοπό αυτό συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για παροχή δίμηνων συνταγών - σε διπλό παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται ανά μήνα.

ΠροηγούμενοΕπόμενο