Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υποχρεωτική η ανάρτηση λίστας διευρυμένων φαρμακείων στη βιτρίνα των φαρμακείων

11/4/2014 10:35:13 πμ
Ενημέρωση από τον Φ.Σ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) εφιστά την προσοχή των συναδέλφων στην υποχρέωσή τους να αναρτούν στις προθήκες των φαρμακείων λίστα με τα φαρμακεία του τομέα τους που ακολουθούν διευρυμένο ωράριο, δίπλα στους πίνακες εφημεριών.

Τη λίστα των διευρυμένων του τρέχοντος εξαμήνου μπορούν να «κατεβάσουν» οι ενδιαφερόμενοι από την ιστοσελίδα του Φ.Σ.Α. (www.fsa.gr), από όπου θα ενημερώνονται και σε κάθε αλλαγή εξαμήνου του έτους.

Ο Φ.Σ.Α. μάλιστα ενημερώνει ότι σε περίπτωση αλλαγής του πίνακα λόγω ανακλήσεων φαρμακείων, θα αποστέλλεται ειδοποίηση με SMS στο κινητό.


Την υποχρέωση αυτή ορίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία απαιτεί την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων του ν. 4075/2012 (Α 89) αναφορικά με τη δήλωση όσων θέλουν να τηρούν διευρυμένο ωράριο. Ειδικότερα στον ανωτέρω νόμο αναφέρεται ότι «…οι δε οικείοι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποχρεούνται να αναφέρουν στους μηνιαίους πίνακες εφημεριών και τα φαρμακεία που λειτουργούν πέραν του νομίμου ωραρίου».
Σε παλαιότερα έγγραφα που είχε αποστείλει η Επιτροπή με την ίδια επισήμανση, Ο Φ.Σ.Α. είχε απαντήσει ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στη διαδικασία τήρησης των ανωτέρω, δεδομένου ότι ο πίνακας των διευρυμένων φαρμακείων ανά εξάμηνο απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 σελίδες. Αυτό καθιστά αδύνατη τόσο τη διανομή του 12σέλιδου σε όλα τα φαρμακεία, όσο και την επικόλλησή του στις προθήκες των φαρμακείων. Ωστόσο στην τελευταία επιστολή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενημερώνει ότι κατανοεί μεν τη δυσκολία τήρησης της διαδικασίας, θεωρεί δε επιβεβλημένη την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων.


Ως εκ τούτου, ο Φ.Σ.Α. έχει αποστείλει μήνυμα στο κινητό των τομεαρχών ώστε να επιστήσουν την προσοχή των φαρμακείων της περιοχής τους για τη συγκεκριμένη υποχρέωσή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.
Στις προτεραιότητες της Ευρώπης επίσης η έρευνα-καινοτομία και η "ψηφιακή Ευρώπη"






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση