Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπογράφτηκε η σύμβαση ΗΔΙΚΑ-ΠΦΣ

25/7/2024 11:07:21 μμ
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπογράφτηκε η πολυαναμενόμενη σύμβαση μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και του ΠΦΣ για τη δράση πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου που ορίζει τα ειδικότερα θέματα υλοποίησής της, μετά την υπουργική απόφαση υπ΄ αριθμόν Δ1β/ΓΠ. οικ. 30644 (ΦΕΚ B’ 3173/04.06.2024). 


Στη σύμβαση ορίζεται ότι οι φαρμακοποιοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση οφείλουν να ταυτοποιούν τον δικαιούχο πολίτη στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, να χορηγούν το self-test kit, να συλλέγουν και να καταχωρούν τα αποτελέσματα, να δίνουν στον πολίτη τον κωδικό ιατρικής επίσκεψης που βγάζει το σύστημα όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό και να προμηθεύονται και να χορηγούν το καθαρτικό, όταν απαιτείται. 


Τα σχετικά τιμολόγια εκδίδονται από τον φαρμακοποιό την 1η ημέρα μετά τη συμπλήρωση διμήνου και υποβάλλονται εντός 5 εργάσιμων ημερών στους διανεμητικούς λογαριασμούς ή στους φαρμακευτικούς συλλόγους, οι οποίοι αποστέλλουν με δική τους δαπάνη τα τιμολόγια στην ΗΔΙΚΑ.


Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση μπορεί να επεκτείνεται ώστε να εφαρμόζεται και σε άλλες συναφείς δράσεις δημόσιας υγείας που συμμετέχουν τα φαρμακεία και ο ΠΦΣ με τους ίδιους όρους.


Η δράση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών, όπως έδειξε και η μεγάλη συμμετοχή που είχε χθες 24/07 το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό webinar του ΙΔΕΕΑΦ με τίτλο: «Η συμμετοχή των φαρμακείων στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου του καρκίνου του παχέος εντέρου». Το σεμινάριο παρακολούθησαν 3600 φαρμακοποιοί, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ρωτούσαν αν θα επαναληφθεί γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διοργανωτές, το webinar θα αναρτηθεί σύντομα στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ, ώστε αν είναι διαθέσιμο για όλους τους φαρμακοποιούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διακινείται από τη Νέα Διαγνωστική Διάσταση
Με πληροφορίες από την f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Στο +1% συγκρατήθηκε ο τζίρος για τα οnline φαρμακεία το 1ο εξάμηνο του 2024
Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Φαρμακεία: 500 χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα για προϊόντα self-care
Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα
Οι προοπτικές της ΑΙ στο φαρμακείο
Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αναλάβουν έναν πιο ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τέτοιων εργαλείων