Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων

20/5/2024 1:09:49 πμ
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την καρδιαγγειακή υγεία παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών. Στο δορυφορικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη WinMedica, με θέμα την Ολιστική Αντιμετώπιση Παραγόντων Καρδιαγγειακού Κινδύνου, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας ανέδειξαν τη σημασία της αξιολόγησης του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου στην εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα στη θεραπεία διακοπής καπνίσματος, ανέλυσαν πότε και ποιος ασθενής υπέρβαρος ή με παχυσαρκία ωφελείται από τον συνδυασμό βουποπριόνης/ναλτρεξόνης και παρουσιάστηκαν ευρήματα από νέες κλινικές μελέτες.


Ο Γεώργιος Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης του ΕΚΠΑ τόνισε πως η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε σημαντικούς τροποποιήσιμους παράγοντες, για τους οποίους υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης προς όφελος του ασθενή, ενώ ο Ιγνάτιος Οικονομίδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ανέφερε πως εκτός από τα υποκατάστατά νικοτίνης, θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου 2024 και η cytisinicline (κυτισινικλίνη) ως θεραπεία για τη διακοπή του καπνίσματος. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τη βαρενικλίνη, μειώνοντας την παρόρμηση για κάπνισμα, καθώς προσκολλάται στους νικοτινικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο. 


Τέλος οι ομιλητές ανήγγειλαν πως το μέλλον στη φαρμακευτική αγωγή κατά της παχυσαρκίας προμηνύεται λαμπρό, ενώ ήδη κυκλοφορούν αποτελεσματικά φάρμακα με σχετικές ενδείξεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης και με συνεδρίες για τη διακοπή του καπνίσματος






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό