Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

UCB: Συνεχίζεται το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας»

2/6/2023 10:53:35 μμ
Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες σε όλον τον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H φαρμακευτική εταιρεία UCB συνεχίζει την προσπάθεια για εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων στον τομέα της υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους (15-24 ετών), σε άτομα με αναπηρίες, προβλήματα υγείας και σε όσους βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά μειονεκτική θέση, καθώς επίσης σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.


Το 2020, ήταν η χρονιά που το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας» ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τη βράβευση δράσεων των Γιατρών του Κόσμου και του Σωματείου ΑΡΣΙΣ. Επιπλέον, την περασμένη χρονιά βραβεύτηκαν οι δράσεις των ΜΚΟ ΙΡΙΔΑ και Defence for Children International –Greece (DCIG).


Το Ταμείο Υγείας δέχεται νέα αιτήματα επιχορήγησης από μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που έχουν να επιδείξουν έργο και συνεχίζουν την παροχή βοήθειας σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15-24 ετών με διαταραχές ψυχικής υγείας ή νέους που έχουν εκτοπιστεί λόγω πολεμικών συρράξεων. Στην Ελλάδα, καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα ακαδημαϊκοί θεσμοί (π.χ. πανεπιστημιακές ερευνητικές έδρες, ομάδες), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ενώσεις Ασθενών που δεν εμπίπτουν στις θεραπευτικές κατηγορίες φαρμάκων της UCB και επιστημονικοί σύλλογοι. Εξαιρούνται οι κερδοσκοπικοί, εμπορικοί οργανισμοί, νοσοκομεία και δημόσιοι φορείς. Η πλατφόρμα δήλωση συμμετοχών θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να κάνουν αίτηση για επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από 30.000€ - 50.000€.


Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων ανατρέξτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής πατήστε εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ






Σχετικά άρθρα

Sanofi: Προχωρά στην πώληση του 50% του μεριδίου της στην Opella
Ένα βήμα ακόμα προς την πλήρη απόσχισή της
360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»
Integris Pharma: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Altrazeal Life Sciences
Για την αποκλειστική διάθεση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Altrazeal®
Novartis: Το 2024 προσέγγισε 30,2 εκατ. ασθενείς μέσω προγραμμάτων πρόσβασης
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές