Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το πλήρες γιαούρτι ενάντια στην κατάθλιψη

12/8/2016 2:27:51 μμ
Ισπανική 10ετης έρευνα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μια νέα έρευνα από το Ισπανικό Seguimiento Universidad de Navarra που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition εντοπίζει συσχετισμό στην μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης στις γυναίκες που καταναλώνουν πλήρες γιαούρτι.


Η μελέτη έγινε σε περισσότερους από 14.500 εθελοντές και αποκάλυψε πως χρειάζεται μόλις μισό κεσεδάκι γιαούρτι με πλήρες λιπαρά καθημερνά για καλή ψυχική υγεία.


Οι ερευνητές του Seguimiento Universidad de Navarra μελέτησαν σχεδόν για μια 10ετια 14.539 άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οι εθελοντές καλούνταν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την διατροφή και την ψυχική τους υγεία.


Μέχρι το τέλος της έρευνας οι 727 είχαν παρουσιάσει κατάθλιψη. Από την έρευνα βρέθηκε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά τουλάχιστον μισό κεσεδάκι (125 γρ.) πλήρες γιαούρτι είχαν 34% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή τα ενισχυμένα γαλακτοκομικά σκευάσματα με προβιοτικά.


Οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο πως μπορεί το γιαούρτι να επηρεάζει την θετική διάθεση όμως από προηγούμενες μελέτες εικάζουν πως υπάρχει συσχετισμός με την ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου και την ψυχική υγεία των ατόμων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics