Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το βραδινό γεύμα "τρελαίνει" τις ορμόνες μας

6/6/2017 12:29:36 μμ
Επιδρά σε πολλούς βιοχημικούς δείκτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το παλιό γνωμικό που έλεγε «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος» επιβεβαιώνεται απόλυτα και από τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες.

Είναι τελικά από όλους τους ειδικούς αποδεκτή η άποψη ότι το βραδινό φαγητό «τρελαίνει» τις ορμόνες μας όπως είναι η ινσουλίνη.


Μια νέα έρευνα μάλιστα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτές τις απόψεις, υποστηρίζοντας ότι οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο μπορούν να αυξήσουν το βάρος, τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα αλλά και τη χοληστερόλη. Επίσης, η κατανάλωση φαγητού αργά τη νύχτα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους ορμονικούς δείκτες που συνδέονται με τις καρδιοπάθειες και το διαβήτη καθώς και το πώς ο οργανισμός μεταβολίζει το λίπος.


Τα νέα αυτά ευρήματα προέρχονται από μελέτη του πανεπιστημίου Πέρελμνα της Πενσυλβάνια που παρακολούθησαν εννιά ενήλικες οι οποίοι αρχικά, για εννιά εβδομάδες έτρωγαν από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και στη συνέχεια άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες και έτρωγαν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ.


Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν συνηθίζουν να κάνουν νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο. Επίσης τόνισαν ότι οι αρνητικές χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία αποφεύγονται με την ομαλή, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατανάλωση τροφής.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το University of British Columbia του Καναδά
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics