Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει:
- στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου,
- στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και
- ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι!
Η αναγνώριση
αυτού του πολυδιάστατου αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη
ζωή μας ήταν το κεντρικό μήνυμα της
φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη
Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της
World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια
Ημέρα από το 1996, αναφέρει ότι «τα τελευταία 22 χρόνια έχουμε μεταφέρει με
επιτυχία το μήνυμα ότι το αυγό έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή και την
υγεία μας. Τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελεί
την πιο οικονομική αλλά ταυτόχρονα και την πιο πλούσια φυσική πηγή πρωτεΐνης
και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι».
Γνωρίζατε ότι:
- Τα αυγά περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε;
- Ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D;
- Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους;
- Η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό;
- Η διατροφική αξία του αυγού μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος;
Για όλους αυτούς
τους λόγους το αβγό έχει χαρακτηριστεί ως μια οικονομική και προσιτή υπερτροφή
για όλους!