Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 200 ευρώ μηνιαίως για μάσκες

30/4/2020 5:24:11 μμ
Πωλούνται πλέον σε μίνι μάρκετ και βιβλιοπωλεία!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων καθώς και στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους επιβάτες. Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα φθάνει έως και τα 150 ευρώ.


Ωστόσο, οι μάσκες (χάρτινες, πάνινες) πωλούνται πλέον ακόμη και σε αλυσίδες βιβλιοπωλείων ενώ πολλές από αυτές, αγνώστου ποιότητας, έχουν κατακλύσει τα τοπικά μίνι μάρκετ.


Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί περίπου 200 ευρώ το μήνα για την προμήθεια αυτού του προστατευτικού υγειονομικού υλικού αν θελήσει να βγει από το σπίτι για τις καθημερινές προμήθειες ή την εργασία.


Όπως είπε ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας η σύσταση της Επιτροπής προς τους καταναλωτές είναι η χρήση υφασμάτινης μάσκας, απλής μάσκας ενώ θα δοθούν και οδηγίες για αυτοσχέδιες μάσκες, εκτός από αυτές τις οποίες θα μπορέσει να αγοράσει κανείς δηλαδή τις χειρουργικές μάσκες. Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στις τιμές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη λιανική πώληση τόνισε πως αυτό είναι θέμα του υπ. Ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να πάρει και τις κατάλληλες αποφάσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Από την Κατερίνα Γουλιώτη, Φαρμακοποιό MPharm, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα, Ιατρική ΔΠΘ






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics