Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τεράστιες οι ελλείψεις βρεφικών τροφών λόγω της Ουκρανίας

17/5/2022 10:34:31 μμ
Ειδικά μέτρα διαχείρισης λαμβάνουν τα φαρμακεία, οι εταιρείες και ο FDA στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιβεβαιώνονται ο πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μωραΐτη, προέδρου του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και γενικού διευθυντή της ΒΙΑΝ Α.Ε. στο Top Pharma Launches 2021 σχετικά με τις ελλείψεις βρεφικών τροφών που παρατηρούνται παγκοσμίως. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δ. Μωραΐτης είπε πως εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις πρώτες ύλες των βρεφικών τροφών και πρόσθεσε πως μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια στην Κίνα εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν και της εμφάνισης της Covid-19. Οι ελλείψεις έχουν ήδη γιγαντωθεί στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη εβδομάδα το 43% των σημείων πώλησης στις περισσότερες πολιτείες δήλωνε ότι δεν είχε άλλα αποθέματα, σύμφωνα με στοιχεία της Datasembly, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, Wallgreens και CVS, επέτρεπαν την πώληση έως 3 τεμαχίων ανά αγορά. 

Οι γονείς -και ιδίως εκείνοι με παιδιά που πάσχουν από αλλεργίες και απαιτούν ειδικά και συγκεκριμένα σκευάσματα- βρίσκονται σε πανικό και αναζητούν την τροφή των βρεφών τους ακόμα και σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το CBS News, οι μεγάλες ελλείψεις στη χώρα οφείλονται καταρχάς σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω Covid-19 και μεγεθύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια χώρα που αποτελεί μεγάλο και βασικό παραγωγό ηλιέλαιου που περιέχουν κάποια από αυτά τα προϊόντα. 

Οφείλονται δε και σε μαζικές ανακλήσεις προϊόντων της Abbott Nutrition από τον FDA. Είναι ενδεικτικό ότι ο Οργανισμός λαμβάνει μέτρα διαχείρισης της κατάστασης, προσφέροντας κίνητρα για εισαγωγές σε περισσότερες επιχειρήσεις και συνάπτοντας συμφωνία με την Abbott για την επανεκκίνηση της λειτουργίας κάποιων εγκαταστάσεών της. Τέλος, εκπρόσωπος άλλης εταιρείας παραγωγής τονίζει στο CBS ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας σε αυτά τα προϊόντα και όσο και να θέλουν να αυξήσουν περισσότερο την παραγωγή, δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό