Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τεχνικό πρόβλημα με τις ασφαλιστικές ενημερότητες περίπου 1000 φαρμακοποιών

3/7/2024 12:57:38 πμ
Παρέμβαση του ΠΦΣ στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την επίλυσή του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόβλημα με την αυτόματη άντληση ασφαλιστικών ενημεροτήτων πολλών φαρμακοποιών παρουσιάστηκε στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΦΚΑ, με συνέπεια να μην μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πληρωμή τους. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, το θέμα αφορά περίπου 1000 φαρμακοποιούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απ. Βαλτάς επικοινώνησε με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αλ. Βαρβέρη και ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος. «Παρακολουθούμε το θέμα για να διαπιστώσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Διοικητή του ΕΦΚΑ, στον οποίο απεστάλη και σχετική επιστολή», σημειώνει ο ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του.

Ενημέρωση για την ψηφιακή κάρτα & τις συνταγές

Σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στα φαρμακεία από σήμερα 2 Ιουλίου, ο ΠΦΣ ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Διοικητής του Οργανισμού Επιθεώρησης Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (ΕΕ-3562618 2024/10000/2024) σύμφωνα με την οποία οι επιθεωρητές εργασίας καλούνται να εξαντλήσουν τον συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο τους τόσο προς τους εργοδότες όσο και προς τους εργαζόμενους, προκειμένου η προσαρμογή να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, η χρονική διάρκεια ισχύος των συνταγών και η διενέργεια rapid test από τα φαρμακεία παρατείνονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό συνεπάγεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι συνταγές που έληξαν στις 30 Ιουνίου θα είναι και πάλι διαθέσιμες για εκτέλεση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές ενημερότητες
Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

Κ. Ματσιόλης: Σε κρίση το ελληνικό φαρμακείο
Το φορολογικό, οι πολυϊδιοκτησίες και ο ανταγωνισμός θα οδηγήσουν σε λουκέτα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας
ΕΟΦ: Στον αέρα οι άδειες κυκλοφορίας 19 φαρμάκων στην Ελλάδα
Θα εξεταστούν από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων
Φ.Σ. Αττικής: Στρέφεται στις ψηφιακές τράπεζες για τις συναλλαγές
Νέα προφορά για τους φαρμακοποιούς της Αττικής από τη VIVA
Η πληρωμή των φαρμακοποιών στις 5 Ιουλίου θα γίνει κανονικά
Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές ενημερότητες