Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τα παιδιά πρέπει να προσέχουν τα χτυπήματα στο κεφάλι

28/8/2016 2:04:27 μμ
Υπάρχει μελλοντικός κίνδυνος για την υγεία τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μπορεί μερικά χτυπήματα στο κεφάλι από πεσίματα ή με την μπάλα κατά την παιδική ηλικία να φαίνονται ακίνδυνα, όμως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν προβλήματα στην ενήλικη ζωή.




Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Public Library Of Science Medicine μελέτησε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σουηδούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1973 και 1985 μέχρι την ηλικία των 41. Αποδείχτηκε πως τα «παιδικά χτυπήματα» στο κεφάλι μπορεί να επιφέρουν ψυχολογικά προβλήματα, αναπηρίες και πρόωρο θάνατο.


Αναλυτικότερα, το 9,1% όσων χτύπησαν στο κεφάλι πριν τα 25 τους έτη είχαν τουλάχιστον μία τραυματική εγκεφαλική βλάβη ενώ σε σύγκριση με όσους δεν είχαν χτυπήσει το κεφάλι τους είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αναπηρική σύνταξη καθώς ήταν αδύνατο να εργαστούν.


Επιπλέον είχαν 58% περισσότερες πιθανότητες να μην έχουν ανώτερη μόρφωση ενώ παράλληλα διπλάσιες πιθανότητες να βρεθούν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας. Τέλος 72% περισσότερες πιθανότητες να πεθαίνουν πριν 41α γενέθλια τους.


Όσο περισσότερες φορές χτυπήσει κάποιος στο κεφάλι τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Μιλάμε όμως για χτυπήματα που προκάλεσαν ζαλάδα και απώλεια αισθήσεων ή που έστειλαν το άτομο στο νοσοκομείο.


Ο επικεφαλής ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Oxford,Dr Amir Sariasian, τόνισε, πάντως, ότι, συχνά, τα χτυπήματα στο κεφάλι και οι τραυματισμοί υποεκτιμώνται, ενώ δεν θα έπρεπε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέροντας 100.000 πάνες σε μωράκια που το έχουν ανάγκη
3.500 πολύτεκνες οικογένειες αγκαλιάζει το φετινό Food Drive






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics