Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα ΜΥΣΥΦΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου

19/3/2014 9:58:18 πμ
Οι απαιτήσεις του ΟΟΣΑ και πως θα ενσωματωθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου έχει προγραμματισθεί σήμερα για τις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη διαδικασία ψήφισης των απαιτήσεων του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα και τα φάρμακα.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της συμφωνίας και η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει όλες τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει συντόμως στη Βουλή.

"Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε λέξη για τον φόνο και προσπάθησε να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας, που θα μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο μετά τις εκλογές", δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Κ.Ε.Α.), Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκούν επίσης με ανακοινώσεις τους οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.



Σε ότι αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα συνεχίσουν για μεταβατική περίοδο τριών μηνών να διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Καταργείται ο προσδιορισμός συγκεκριμένου περιθωρίου κέρδους (33%) για τους φαρμακοποιούς ενώ παραμένει ο προσδιορισμός της ανώτατης τιμής που ορίζεται από τον ΕΟΦ και αναγράφεται στις συσκευασίες. Στόχος της ρύθμισης είναι να μειωθούν οι τιμές μέσω του ανταγωνισμού που θα επέλθει στο επίπεδο της μείωσης του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών.

Η επιτυχία του μέτρου θα εξεταστεί μετά από τρεις μήνες από την Τρόικα και έχει συμφωνηθεί ότι σε περίπτωση που στο μεσοδιάστημα δε μειωθούν οι τιμές τότε θα επέλθει πλήρης απελευθέρωση δηλαδή και σε ότι αφορά στο δίκτυο διανομής. Το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί για το σύστημα παρακολούθησης της πορείας των τιμών. "Δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, δεν επιτρέπεται μη φαρμακοποιός ιδιοκτήτης, ωστόσο επειδή για τα φάρμακα και τα φαρμακεία υπάρχουν 28 σημεία στην έκθεση του ΟΟΣΑ αλλάζουν θέματα όπως π.χ. σε σχέση με τα συστεγαζόμενα φαρμακεία" σχολίασε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης .

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Με αφορμή τη μη ταυτόχρονη πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση