Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τα εμβόλια Covid-19 τον επόμενο χειμώνα θα είναι μονοσθενή

2/6/2023 1:45:51 πμ
Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη των Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οργανισμοί φαρμάκων από όλο τον κόσμο δημοσιεύουν από κοινού έκθεση σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται για την ανανέωση της σύνθεσής τους ανάλογα με τα κυκλοφορούντα στελέχη του ιού. Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων που διεξήγε η Διεθνής Σύμπραξη των ρυθμιστικών αρχών φαρμάκου (ICMRA) με συντονιστές εκπροσώπους του ΕΜΑ και του FDA.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας, της σοβαρής νόσου και του θανάτου λόγω Covid-19, ωστόσο φθίνει η προστασία από τη μόλυνση, καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές του ιού.

Πάντως, τα επικαιροποιημένα εμβόλια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή φαίνεται σε προκαταρκτικές μελέτες ότι βελτιώνουν την ανοσία σε παραλλαγές που εμφανίστηκαν πρόσφατα, όπως οι XBB.
Οι οργανισμοί καταλήγουν ότι ο στόχος για τον επόμενο χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο είναι τα εμβόλια να περιλαμβάνουν μόνο ένα στέλεχος του ιού (βασισμένο στην οικογένεια XBB της Omicron) και αυτά να χρησιμοποιούνται τόσο για τους αρχικούς εμβολιασμούς (σε παιδιά 4-5 ετών) όσο και για ενισχυτικές δόσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απειλείται η έγκαιρη παραγωγή των επόμενων αντιγριπικών
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Επούλωση & ανάπλαση με Μαστίχα Χίου
Γράφει ο Πέτρος Κασαρτζιάν, Φαρμακοποιός – Χημικός Φαρμάκων
Sotatercept: Να ενταχθεί στον θεραπευτικό αλγόριθμο της ΠΑΥ
Πρόταση από Έλληνες επιστήμονες
Το 30% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή ύπνου
Αλλά μόνο το 20% των ασθενών λαμβάνει θεραπεία
ΕΟΦ: Ενεργοποιήθηκε ο «Χάρτης Κλινικών Δοκίμων» της Ε.Ε.
Παρέχει πρόσβαση σε επαγγελματίες και ασθενείς σε ολόκληρη την τρέχουσα έρευνα