Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα ΕΛ.ΤΑ. θα εκτελούν συνταγές;

8/1/2014 12:50:27 μμ
Οι νέες υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. τα μετατρέπουν σε φαρμακεία της γειτονιάς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση που δημοσιεύτηκε στην imerisia.gr σχετικά με την επέκταση των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η εκτέλεση συνταγών!


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επόμενο διάστημα τα καταστήματα των EΛ.TA., στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, πρόκειται να αναλάβουν την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στο χώρο επιλογής του πελάτη.


Η υπηρεσία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αλλαγή που σχεδιάζεται για τα ΕΛ.ΤΑ. προκειμένου να γίνουν περισσότερα ανταγωνιστικά και ελκυστικά σε υποψήφιους επενδυτές, με στόχο να στεφθεί με επιτυχία η νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησής τους, που αναμένεται να ξεκινήσει από το TAIΠEΔ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.


Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται σημαντικές συμφωνίες που αλλάζουν τη λειτουργία των ταχυδρομείων και τα μετατρέπουν σε τράπεζαή ακόμα και σε... φαρμακείο της γειτονιάς!


Εκτός από την εκτέλεση συνταγών, ο πελάτης των EΛ.TA. θα μπορεί να πληρώσει πλέον στο γκισέ των καταστημάτων ακόμα και το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, αποφεύγοντας τις ουρές που σχηματίζονται στις εφορίες αλλά και την τακτική της πληρωμής με επιταγές που είχαν επιβάλει οι εφορίες. Επίσης, τα EΛ.TA. φέρνουν τη σύνταξη στο σπίτι με στόχο να πάψουν οι συνταξιούχοι να συνωστίζονται στην τράπεζα.


Και ενώ ο στόχος των περισσότερων φαρμακοποιών είναι να αυξήσουν τις υπηρεσίες τους σχετικά με τη φαρμακευτική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο, διαφαίνεται ότι μπορεί και να τους «πάρουν» ακόμα και την εκτέλεση συνταγών…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση