Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα e-shop φαρμακεία διχάζουν

25/2/2015 11:52:51 πμ
Θέμα νομιμότητας των e-shop φαρμακείων θα θέσουν επώνυμοι λιανέμποροι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Θέμα νομιμότητας των ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν ολοένα και περισσότερα φαρμακεία της χώρας σκέφτονται να θέσουν υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, επώνυμοι λιανέμποροι, ευελπιστώντας έτσι να πάρουν πίσω τις χαμένες τους πωλήσεις από τις κατηγορίες προϊόντων που διακινούν τα e-shop (είδη προσωπικής υγιεινής και συμπληρώματα διατροφής/βιταμίνες – όχι φάρμακα καθώς απαγορεύεται).

Όπως δημοσιεύει το reporter.gr, στέλεχος από το χώρο της υγείας αναφέρει ότι τα περισσότερα από αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα διαχειρίζονται φαρμακοποιοί (αν και υπάρχουν αρκετοί "αλεξιπτωτιστές"), γεγονός που τα νομιμοποιεί εν μέρει. Αρκετά ωστόσο από αυτά δεν εφαρμόζουν έναν από τους τελευταίους νόμους που πέρασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία έλεγε ότι θα έπρεπε πριν από το ξεκίνημά τους να έχουν και την απαραίτητη άδεια έναρξης από τον αρμόδιο φαρμακευτικό σύλλογο.

Το σίγουρο είναι ότι η αλματώδης αύξηση των e-shop φαρμακείων έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους λιανέμπορους, καθώς τα φαρμακεία εστιαζόμενα στη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει με τους πελάτες τους σχεδιάζουν να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτό το κανάλι που αναπτύσσεται παγκοσμίως. Πληροφορίες λένε δε ότι φαρμακεία που ανέπτυξαν ηλεκτρονικό κατάστημα πριν από μια 8ετία, σήμερα κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις σχεδόν αντίστοιχες με εκείνες του φυσικού καταστήματος. Βεβαίως οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι η πλειονότητα των e-shop φαρμακείων είναι ζημιογόνα, λόγω των εξαντλητικών εκπτώσεων που πραγματοποιούν.

Σύμφωνα με reporter.gr, ο κ. Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Π.Φ.Σ. και του Φ.Σ.Α., δήλωσε σχετικά: «Η κατάργηση των e-shop, φαρμακείων έχει ήδη ζητηθεί και από εμάς, καθώς διάφοροι τυχάρπαστοι, λυμαίνονται το χώρο του φαρμάκου. Ο Υπουργός υγείας μας έχει διαβεβαιώσει ότι στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσει στην κατάργησή τους».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση