Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τα 20 πρώτα σε συνταγογράφηση ICD-10

3/4/2022 10:47:02 μμ
Σύμφωνα με μελέτη της reformed για λογαριασμό της Ε.Ε.Φα.Μ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία reformed παρουσίασε για πρώτη φορά την ανάλυση «Ειδικότητες, ICD-10 & Συνταγογράφηση», στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΕΕΦΑΜ για το 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Η ανάλυση επικεντρώνεται στο να παρατηρήσει το σωρευτικό ποσοστό των συνταγών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που αντιστοιχούν στις πρώτες 20 σε συνταγογράφηση ιατρικές ειδικότητες, καθώς και στα 20 πρώτα σε διαγνώσεις ICD-10 σε ετήσια βάση. 

Μαζί με τις συνταγές αναφέρονται ταυτόχρονα και οι ασθενείς που αντιστοιχούν σε αυτές. Η ανάλυση καταλήγει με την παρατήρηση της τομής ανάμεσα στις 20 αυτές ειδικότητες, με τα 20 πρώτα ICD-10, όσον αφορά τη σχέση συνταγών ανά ασθενή. Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση περιλαμβάνονται 46 ιατρικές ειδικότητες που εκδίδουν συνταγές. Οι 20 πρώτες από αυτές τις ειδικότητες εκδίδουν το 98% του συνόλου των συνταγών όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Απεικονίζεται επίσης και το ποσοστό των ασθενών που εξυπηρετούν οι 20 αυτές ειδικότητες, που ανέρχεται στο 95%. Όσον αφορά τα αντίστοιχα ποσοστά συσσώρευσης για τα 20 πρώτα σε συνταγογράφηση ICD-10 για συνταγές και ασθενείς, αυτά κινούνται σε σαφώς χαμηλότερα ποσοστά. Έτσι λοιπόν τα πρώτα 20 ICD-10 καλύπτουν το 68% των συνταγών, ενώ το ποσοστό των ασθενών που αντιστοιχούν σε αυτά είναι το 65%.


Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον εμφανίζει το γεγονός ότι στις 20 πρώτες ειδικότητες με τα 20 πρώτα ICD-10 αφορούν το 67% των συνταγών και το 52% των ασθενών.

Πηγή: reformed.gr και eefam.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό