Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργασία Sanofi και Google για το διαβήτη

2/9/2015 11:07:11 πμ
Στόχος η συλλογή πληροφοριών για την καλύτερη διαχείριση της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης του διαβήτη μέσω νέων εργαλείων, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi SA προχωρά σε σημαντική συνεργασία με την Google Inc, σύμφωνα με το Reuters.com.

Η Sanofi πρόκειται να συνεργαστεί με το επιστημονικό τμήμα της Google για να αναλύσει και να κατανοήσει πληροφορίες που αφορούν το διαβήτη, μια νόσος που αναμένεται να επηρεάσει 592 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2035 (σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη - International Diabetes Federation).

Σημειωτέον ότι οι πωλήσεις των διαβητικών προϊόντων της Sanofi ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ (2,13 δισ. δολ.), συνεισφέροντας περίπου στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά το βΆ τρίμηνο του έτους.


Παράλληλα, το επιστημονικό τμήμα της Google έχει ήδη συμπράξει με την ελβετική Novartis AG για την ανάπτυξη ειδικών φακών επαφής που θα βοηθούν τους διαβητικούς ασθενείς να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους και να αποκαταστήσουν την εστίαση των ματιών. Επίσης έχει συνεργαστεί με την DexCom Inc., εταιρεία κατασκευής συσκευών διαχείρισης γλυκόζης, για να αναπτύξουν μια αντίστοιχη αλλά πρωτοποριακή συσκευή, η οποία θα επικολλάται στο δέρμα σαν επίθεμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη