Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεδριάζουν εκ νέου οι φαρμακοποιοί το μεσημέρι

11/3/2014 11:04:05 πμ
Οριστική απάντηση για τα ΜΥΣΥΦΑ δεν έχει δοθεί από την κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη συνέχιση της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, στις 2 μ.μ. Στον χώρο των φαρμακοποιών, οι οποίοι βρίσκονται ήδη από χθες το πρωί σε 48ωρη πανελλαδική απεργία, επικρατεί έντονη ανησυχία και αναστάτωση, ιδιαιτέρως μετά από τις σιβυλλικές δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη στο "Βήμα FM" όπου ο υπουργός Υγείας τόνισε χθες με νόημα ότι τα θέματα τα οποία αφορούν τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) αποτελούν αρμοδιότητα του... υπουργείου Ανάπτυξης και όχι του υπουργείου Υγείας!

Ο Αδ. Γεωργιάδης "δείχνει" τον Κ. Χατζηδάκη ως αρμόδιο για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα

Σύμφωνα με αυτήν την "διευκρίνιση" του Αδ. Γεωργιάδη, λοιπόν, το βάρος της σχετικής διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας πέφτει πλέον στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είναι φανατικός υπέρμαχος της πλήρους απελευθέρωσης των δικτύων διανομής και των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, καθώς και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας.

"Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τον αγώνα τους απέναντι στα συμφέροντα που εδώ και τρία χρόνια αποσκοπούν στη διάλυση του ελληνικού φαρμακείου", τονίζει ο ΠΦΣ επισημαίνοντας: "Αυτός ο αγώνας ίσως δεν είναι ο τελευταίος, είναι όμως ο πιο κρίσιμος. Με τις κινητοποιήσεις μας αυτές αποδεικνύουμε ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και δυνατός, όταν διεκδικεί την επιβίωση και το μέλλον του. Η κοινωνία είναι και θα είναι μαζί μας. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ακολουθώντας και τις οδηγίες του ΠΦΣ, άφησαν επαρκή αριθμό φαρμακείων ασφαλείας για τις έκτακτες ανάγκες. Τρόικα, ΟΟΣΑ, υπουργείο Ανάπτυξης και τα μεγαλοσυμφέροντα έχουν απέναντι τους έναν κλάδο που ξέρει να αγωνίζεται".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος επεσήμανε ότι "αυτό που πάνε να εφαρμόσουν στην Ελλάδα για τα ΜΥΣΥΦΑ είναι πείραμα για όλη την Ευρώπη", ενώ περισσότεροι από 800 φαρμακοποιοί - μέλη του ΦΣΑ πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας ειρηνικά ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι καταναλωτικό προϊόν.
 
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση