Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Συνδικαλιστής που γίνεται πολιτικός αυτοκαταργείται και ξεφτιλίζεται"

17/4/2014 9:41:12 πμ
Ο Λουράντος απευθύνεται με σκληρά λόγια στον Δ. Καραγεωργίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. Κωνσταντίνος Λουράντος επιτίθεται στο γενικό γραμματέα του Π.Φ.Σ. Δημήτρη Καραγεωργίου για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 


Στο σχετικό του κείμενο, με το οποίο απευθύνεται με τα σκληρά λόγια προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Μου έρχονται και οι εικόνες από το παλιό και πρόσφατο παρελθόν... Εικόνες από τις ατέρμονες συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις όπου συζητούνταν «κόκκινες γραμμές», καταστατικά, νόρμες και κανονισμοί αγώνων και στις οποίες δίνονταν όρκοι μάχης μέχρις εσχάτων απέναντι στο «σύστημα» που μας καταστρέφει... Εικόνες από την υπερψήφιση της πρότασής μας για τη μετατροπή των φαρμακείων μας σε 11.000 εκλογικά κέντρα, μέσω των οποίων θα περνούσαμε στον κόσμο την πραγματική εικόνα της μελλοντικής τους ζωής και όχι αυτή των κυβερνητικών μίντια... Εικόνες από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα όπου ΟΛΟΙ σαν μια γροθιά (όπως κάποιοι έλεγαν) έξω από τη Βουλή αλλά και μέσα σΆ αυτή δίναμε την ύστατη μάχη μας.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις… κάποιοι θεώρησαν ευκαιρία να μετατρέψουν τα φαρμακεία τους σε εκλογικά κέντρα, αλλά ΥΠΕΡ των Κυβερνητικών θέσεων!»

 

Συνεχίζει δε λέγοντας πως: «το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη αλλά θλίψη και οργή, […] γιατί οι ίδιοι δήλωναν την πλήρη αντίθεσή τους με αυτά που συμβαίνουν, καταγγέλοντας έξωθεν μεγάλα συμφέροντα, τα οποία η κυβερνητική πλευρά υπηρετεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εν τούτοις προσέτρεξαν να τα υπηρετήσουν με την πρώτη ευκαιρία... μετατρέποντας εν τη πράξει τα φαρμακεία τους σε κυβερνητικά κέντρα ενημέρωσης... Και μην τολμήσουν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι αυτό είναι για το καλό του κλάδου, επειδή στην Ευρώπη ή στην Κυβέρνηση χρειάζεται κάποιος για να κάνει τη σωστή ενημέρωση, διότι –όπως έχει αποδεχθεί πολλές φορές στην πολιτική– η κομματική πειθαρχία υπερέχει οποιασδήποτε άλλης πρόθεσης.»

Αργότερα αναφέρει ότι: «ο καθένας μπορεί να αλλάξει "γήπεδο” αναλαμβάνοντας και το κόστος των αποφάσεών του, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παραμένει και στα δύο! Γιατί τότε κινδυνεύει να θεωρηθεί, εκτός από κάποιον που το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τη κομματική του ταυτότητα προσδοκώντας κομματικά οφέλη, ως ανασφαλής καιροσκόπος! […] Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις κάθε πολίτη που αφορούν τον εαυτό του πρέπει να γίνονται σεβαστές και να κρίνονται όταν φθάσει η κατάλληλη στιγμή και μόνο αν πράγματι υπάρχει λόγος!»

 

Τέλος, καταλήγει το άρθρο του ως εξής: «Προσωπικά ένα από τα πράγματα που έχω μάθει με την πάροδο του χρόνου είναι η διαφορά ανάμεσα στο να παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά και στο να παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά. Το πρώτο είναι επιβεβλημένο. Το δεύτερο... καταστροφικό!»

Τα πιο σκληρά λόγια συνοψίζονται ωστόσο σε κάτι που έχει πει στον ίδιο τον πρόεδρο του Φ.Σ.Α. ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης σε μια «off the record» συνομιλία τους: «Τουλάχιστον αυτό οφείλω να το ομολογήσω... Όσον αφορά την άρνηση σου να κατέβεις στον στίβο της πολιτικής, καλά έκανες! Διότι συνδικαλιστής που γίνεται πολιτικός ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ! Αυτοκαταργείται και ξεφτιλίζεται... Δεν μπορείς να πείσεις κανένα για τις προθέσεις σου, ούτε τις προηγούμενες, ούτε τις επόμενες» και αργότερα: «Βλέπεις; Υπερασπίστηκες τον κλάδο σου, υπερασπίστηκα την κυβερνητική πολιτική. Πώς θα σου φαινόταν αν υποστήριζες μετά από λίγο την κυβερνητική πολιτική, την οποία σήμερα αντιμάχεσαι;»

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου
Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση