Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σύλλογοι Ασθενών Ελλάδος: Δράσεις 2023/2024»: Κυκλοφόρησε η 7η επικαιροποιημένη έκδοση

11/10/2024 12:05:49 πμ
Σημαντικό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων στον χώρο της Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το κίνημα των ασθενών στη χώρα μας αποτελεί πλέον μια δυναμική πραγματικότητα και η νέα επικαιροποιημένη έκδοση του Οδηγού «Σύλλογοι Ασθενών Ελλάδος: Δράσεις 2023/2024», που κυκλοφόρησε, θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη λήψη αποφάσεων στον τομέα της Υγείας. 


Η φετινή έκδοση, όπως και οι προηγούμενες, παρουσιάζει λεπτομερώς τις τρέχουσες και προσεχείς δράσεις των 75 συλλόγων ασθενών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, προσδοκώντας να στηρίξει το έργο τους και κυρίως να προωθήσει τις διεκδικήσεις τους. Μεταξύ άλλων, ο οδηγός αποτελεί ένα δυναμικό μέσο με το οποίο οι Σύλλογοι Ασθενών μπορούν να προσελκύσουν νέα μέλη και εθελοντές, αλλά και έναν χάρτη πληροφοριών στα χέρια των ασθενών χρόνιων παθήσεων που θέλουν να συναντήσουν επαγγελματίες υγείας, φορείς και ασθενείς με την ίδια πάθηση. Ακόμα, ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για την Πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της υγείας όσον αφορά τις ανάγκες των ασθενών και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης στο σύστημα υγείας.


Η φετινή έκδοση φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του Richard Price, Head of Policy at European Cancer Organization, που μεταξύ άλλων αναφέρει και τι θα πρέπει να περιμένουν από τα συστήματα υγείας των χωρών τους οι ασθενείς στην Ευρώπη.


Ο οδηγός εκδόθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: GENESIS Pharma, IQVIA, Johnson & Johnson, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Media Partner η εταιρεία PERCEPTION. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ζήτησε και έλαβε την άδεια από το Health Daily να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο του οδηγού στο διδακτικό υλικό του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024
Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες των φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Καμπάνια ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Eπιδέρμια»
«#είμαιΨαγμένη»: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Αλμα Ζωής»
ΕΜΑ: Επαναξιολογεί τα φάρμακα με finasteride και dutasteride
Λόγω νέων δεδομένων για τις ψυχιατρικές τους παρενέργειες
Το πρώτο ζωντανό φαρμακείο σε εμφύτευμα
Μια επαναστατική θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα