Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σύγκληση των Φ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

21/5/2015 10:18:44 πμ
Μια πρωτοβουλία των προέδρων για την από κοινού διαχείριση τοπικών προβλημάτων και επιχειρηματικών δράσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στη σύγκληση των φαρμακευτικών συλλόγων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών προχωρούν οι πρόεδροί τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας Φαρμακευτικός Σύλλογος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που θα διαχειρίζεται τοπικά προβλήματα αλλά και επιχειρηματικές δράσεις.


 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των προέδρων Δ. Ράγια (Δράμα), Α. Τερζή (Έβρος), Σ. Ρακιτζή (Καβάλα), Δ. Κάλφα (Ξάνθη), Αλ. Τσαπέκου (Ροδόπη) και Α. Ρόντση (Σέρρες), η πρώτη άτυπη συνάντηση των οποίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/5 στην Ξάνθη. Εκεί κατατέθηκαν οι πρώτες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του οργάνου σύγκλησης των προέδρων και όσων ακόμη θα συμμετέχουν σε αυτό (δηλαδή οι πρόεδροι των ΣΥ.ΦΑ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι δύο εκλεγμένοι φαρμακοποιοί της Περιφέρειας στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.), ενώ ανταλλάχτηκαν απόψεις επάνω στα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και των τοπικών προβλημάτων των συλλόγων.

 


Σε πρώτη φάση ακούστηκαν προτάσεις για την προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης των κλαδικών θεμάτων, για αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη μεταξύ των Συλλόγων, για κοινά εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την αναβίωση του θεσμού του Επιστημονικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου Μακεδονίας - Θράκης, για τη κοινή παραγωγή ενημερωτικών και διαφημιστικών καταχωρήσεων στον τοπικό τύπο, προκειμένου να αναδεικνύεται ο ρόλος του επιστήμονα φαρμακοποιού και του φαρμακείου στους ασθενείς και στους καταναλωτές, καθώς και για επιχειρηματικές δράσεις σε προϊόντα που δυστυχώς σήμερα ελέγχονται κυρίως από άλλα κανάλια διανομής (ορθοπεδικά, αναλώσιμα υγειονομικά προϊόντα κλπ.).

 

Η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα δρομολογηθεί στις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν διαδοχικά στις διάφορες πόλεις της Περιφέρειας.

 


Η δεύτερη συνάντησή τους αναμένεται να γίνει στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 24/5/15 με την ευκαιρία και της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου του Π.Φ.Σ. κ. Λουράντου και μετά από πρόταση του προέδρου του Φ.Σ. Έβρου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση