Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Στο 3% οι ακυρώσεις των ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca

7/4/2021 4:36:00 μμ
Επικεφαλής του ΕΜΑ συνέδεσε τις θρομβώσεις με το εμβόλιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 3% των πολιτών ακυρώνει το προγραμματισμένο του ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την ίδια στιγμή πολλοί πολίτες συρρέουν στα φαρμακεία ζητώντας να αλλάξουν το ραντεβού τους, ώστε να μην εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca προφανώς από το φόβο των σπάνιων θρομβώσεων που έχουν συσχετιστεί με αυτό.

Εχθές ο Μάρκο Καβαλέρι του ΕΜΑ, σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, δήλωσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων αίματος, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό.

Πάντως ο ΠΦΣ διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα να αντικατασταθεί το εμβόλιο που έχει επιλεγεί από το σύστημα.

Το θέμα σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ζητούν από τον φαρμακοποιό να ακυρώσει το καθορισθέν ραντεβού και να ψάξει για άλλο που θα περιέχει εμβόλιο με χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο εμβολιασμών μικρότερο του μηνός, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα πρόκειται για το εμβόλιο της AstraZeneca». Ωστόσο για τον Κ. Λουράντο, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι εξαρχής ο ΠΦΣ αποδέχθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού, τονίζοντας: «Και μπορεί αυτό να είναι χρονοβόρο και κουραστικό για τον φαρμακοποιό, όμως τι μπορείς να πεις όταν έχεις από την αρχή αποδεχθείς την όλη διαδικασία; "δεν στο αλλάζω", "δεν μπορώ να ψάχνω" ή "δεν είναι στην... αρμοδιότητα μου", όταν μέχρι χθες αλλάζαμε τα πάντα;».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Πλέον τη χρησιμοποιούν και οι πελάτες της Central Pharma στα Τρίκαλα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics