Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στο 1 ευρώ θέλουν οι δανειστές τα ελληνικά φάρμακα

11/11/2015 10:09:10 πμ
Έντονη αντίδραση της Π.Ε.Φ. προς τη Βουλή για μέτρα που επιβαρύνουν ασθενείς, ταμεία και εθνική οικονομία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) αποστέλλει μια επιστολή προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη νέα πολιτική γενοσήμων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση χάριν των δανειστών. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατακόρυφη πτώση των τιμών και κυρίως των ελληνικών γενοσήμων, κατακεραυνώνοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, στηρίζοντας μόνο τα εισαγόμενα (ακριβότερα) φάρμακα και τελικά μην προσφέροντας κανένα δημοσιονομικό όφελος.

 


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

 


"Στο πλαίσιο του μνημονίου, καλείστε να συζητήσετε και να ψηφίσετε ρυθμίσεις για τις τιμές των φαρμάκων που, εφόσον υιοθετηθούν, θα οδηγήσουν στη χειραγώγηση της φαρμακευτικής αγοράς εις βάρος της εγχώριας παραγωγής και υπέρ των εισαγόμενων σκευασμάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να εισάγουμε και να πληρώνουμε συγκριτικά ακριβότερα φάρμακα σε σχέση με αυτά που μπορούμε να παράγουμε. Και αυτό, με επιβάρυνση των ασθενών, των ταμείων και της εθνικής οικονομίας.


 

Αξίζει της προσοχής σας ότι η πρόταση των «θεσμών» , λόγω του κλειστού προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν δημιουργεί το παραμικρό δημοσιονομικό όφελος και επίσης δεν προσφέρει την παραμικρή εξοικονόμηση στα Ταμεία. Εξ αυτού άλλωστε του γεγονότος οι σημερινές απαιτήσεις δεν υπήρχαν ως προαπαιτούμενα πριν από τον Αύγουστο του 2015. Μπήκαν σήμερα στο τραπέζι αυθαίρετα και χωρίς λόγο.

 

Η υιοθέτηση των απαιτήσεων των «θεσμών» μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για το σύστημα υγείας και τον τόπο. Και θα οδηγήσει στην απαξίωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που ήδη τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μειώσεις τιμών της τάξης του 60%. Σήμερα τα ελληνικά φάρμακα πωλούνται με έκπτωση 75% της αρχικής τιμής των εισαγόμενων και προσφέρουν στους ασθενείς και τα Ταμεία προσιτές ποιοτικές θεραπείες. Οι «θεσμοί» αφήνουν αλώβητες τις ονομαστικές τιμές των εισαγόμενων φαρμάκων και ζητούν να πέσει μεσοσταθμικά η λιανική τιμή των ελληνικών φαρμάκων έως το 1 ευρώ!

 


Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας θα στερήσει την εθνική οικονομία από ένα δυναμικό κλάδο, που στηρίζει την ανάπτυξη με επενδύσεις, απασχόληση, έρευνα και καινοτομία, εξαγωγές και ισχυρή προστιθέμενη αξία.

Σας καλούμε, με το αίσθημα ευθύνης που επιβάλουν οι σημερινές δύσκολες συνθήκες, να αποτρέψετε ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος της ελληνικής παραγωγής και της ανάπτυξης.

Σας καλούμε να συμβάλετε στην επανεξέταση των παράλογων και αντιαναπτυξιακών απαιτήσεων των «θεσμών».

Έστω και την ύστατη στιγμή, απαιτείται ένας ολοκληρωμένος διάλογος, ώστε η χώρα να διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική και πολιτική φαρμάκου, μέσω της οποίας η αναγκαία φαρμακευτική δαπάνη θα αποτελεί και μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας".

Εκ μέρους της Π.Ε.Φ. την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Τρύφων και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Δέμος, Βασίλης Κάτσος, Θεόδωρος Κωλέτης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη