Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Στην Τουρκία νοσηλεύονται ασθενείς του Διδυμότειχου

31/8/2017 2:14:27 μμ
Υπολειτουργεί το νοσοκομείο του καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό, το νοσοκομείο Διδυμότειχου υπολειτουργεί με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν νοσοκομειακή φροντίδα και νοσηλεία στην Ανδριανούπολη της γειτονική Τουρκίας.


Ο Διοικητής του Ενιαίου Νομικού Προσώπου (Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Διδυμοτείχου), θεωρεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς μετακινεί διαρκώς προσωπικό από το πρώτο νοσοκομείο προς το δεύτερο, καταγγέλουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.


Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «τη στιγμή που στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ του Νοσοκομείου. Ο Αν. Διοικητής βρήκε την λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί. Ανέστειλε με απόφαση του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει καθόλου Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός».


Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζεται αν και βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία. «Δυστυχώς οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Έβρου αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για λόγους προσηλυτισμού οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο Νοσοκομείο Ανδριανούπολης της Τουρκίας. Μάλιστα η Κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει δωρεάν πακέτα περίθαλψης στους Έλληνες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους φαρμακοποιούς
Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics