Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Για τις ελλείψεις απαιτείται διαφάνεια και εποπτεία και όχι εισαγγελείς

14/12/2022 2:37:23 πμ
Νέα επιστολή προς το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πλήρη διαφάνεια σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκου ζητά με νέα του επιστολή προς το υπ. Υγείας ο ΣΦΕΕ τονίζοντας πως είναι κάτι που έχει πολλές φορές επισημάνει.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει: «Επανερχόμαστε, για τρίτη φορά στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων με το ίδιο αίτημα, καθώς παρατηρούμε αποσπασματικές κινήσεις και συνεχιζόμενα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται:

1) Πιο συγκεκριμένα, στην από 15/7/2022 επιστολή μας, η πρόταση του ΣΦΕΕ ήταν: «όπως οι ΦΕ υποχρεούνται να δηλώνουν τις ημερήσιες πωλήσεις ανά κωδικό/ΑΦΜ στον ΕΟΦ από το 2016 (28/4/2016-αρ πρωτ. 28514), αντίστοιχα, αυτό θα πρέπει να ζητηθεί από τους φαρμακαποθήκες. Ο ΕΟΦ ως ελεγκτικός μηχανισμός θα πρέπει να ελέγχει τη διακίνηση των ελλειπτικών κωδικών».
2) Στην επιστολή τους από τους 29/11/2022 τους επαναλάβαμε ότι: «Ως ΣΦΕΕ, από τους 15/7/2022 έχουμε στείλει τους προτάσεις τους τους το υπουργείο και τον ΕΟΦ με κύριο άξονα τη διαφάνεια και τον έλεγχο στην εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου. Τους από το 2016, οι φαρμακευτικές εταιρείες καθημερινά επικοινωνούν στον ΕΟΦ τους πωλήσεις τους ανά ΑΦΜ και ανά SKU (κωδικό), έτσι πρέπει να κάνει και το χονδρεμπόριο. Δυστυχώς, τους, η διαφάνεια δεν επεκτείνεται πέραν των φαρμακευτικών εταιρειών».
3) Το γεγονός ότι ενώ καταθέτουμε ως εταιρείες σε καθημερινή βάση τα στοιχεία πωλήσεών τους στον ΕΟΦ, ανά κωδικό προϊόντος, ανά ΑΦΜ, το υπουργείο Υγείας δίνει εντολή για ελέγχους τους εταιρείες, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πολιτεία δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει αυτά τα στοιχεία.
4) Επανερχόμαστε με το ίδιο αίτημα: Μόνο η διαφάνεια στη διακίνηση των φαρμάκων σε όλο το μήκος τους αλυσίδας διανομής και η επεξεργασία των υποβαλλόμενων στοιχείων θα καταδείξουν τους πραγματικές διαστάσεις του θέματος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά τα στοιχεία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα






Σχετικά άρθρα

ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ στις 200 μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας
Στον θεσμό «Diamonds Of The Greek Economy»
Food Drive της ΠΕΦ και Μαζί για το Παιδί
Φέτος στηρίζουν 15 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
ELPEN: Μια ακόμα παγκόσμια διάκριση για την ομάδα iGEM Πάτρας
Γεμίζει περηφάνια την εταιρεία που την υποστήριξε ενεργά