Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Roche & ALZpath: Συμφωνία για την ανάπτυξη νέου τεστ αίματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ

17/6/2024 9:54:41 μμ
Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της νόσου αλλά και για την πρόληψή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Roche προχωρά σε συμφωνία με την εταιρεία ALZpath για την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός διαγνωστικού τεστ αίματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το τεστ θα αξιοποιεί το αντίσωμα pTau217, τα επίπεδα του οποίου στο πλάσμα αποτελούν έναν βιοδείκτη που μπορεί να δώσει προγνωστικές και διαγνωστικές πληροφορίες για την πάθηση. Εφόσον κυκλοφορήσει, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της νόσου στα πολύ αρχικά της στάδια αλλά και για την αποτροπή της, όταν καταστούν διαθέσιμες αποτελεσματικές προληπτικές θεραπείες. 


Σημειώνεται ότι μια πρώτη εκδοχή του τεστ έχει αναπτυχθεί από την ALZpath και την Eli Lilly και έχει λάβει τον χαρακτηρισμό «καινοτόμας συσκευής» από τον FDA. Έχει μάλιστα μελετηθεί σε σύγκριση με απεικονιστική εξέταση PET και εξέταση εγκεφαλονωτιαίου υγρού, που είναι πολύ ακριβότερες και παρεμβατικές εξετάσεις, καθώς και με αιματολογική εξέταση για τα επίπεδα pTau217, και είχε δείξει ίδια ακρίβεια και πιστότητα. 


Η συμφωνία με τη Roche αφορά την ενίσχυση του pTau217 και την παροχή αποτελεσμάτων μέσω της πλατφόρμας της Roche Elecsys.


Η CEO της ALZpath, Venkat Shastri, δήλωσε ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα βήμα μπροστά προς την παγκόσμια διαθεσιμότητα του τεστ. Η ευρεία διάθεση ενός ευκολόχρηστου τεστ θα έχει σημαίνουσα επίδραση στην έρευνα, στις κλινικές δοκιμές και στην παροχή φροντίδας στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών