Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ρευματικές παθήσεις και καρδιαγγειακό: Μια πιθανή ολέθρια σχέση

5/10/2016 9:46:40 πμ
Δωρεάν Ημερίδα στο Ωνάσειο για ασθενείς και γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 


Οι Ρευματοπαθείς στην Ελλάδα ανέρχονται περίπου σε 3.000.000. Το 2,1% του πληθυσμού πάσχει από σοβαρά Αυτοάνοσα Φλεγμονώδη Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, η Ψωριασική Αρθρίτιδα, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, το Συστηματικό Σκληρόδερμα, οι Συστηματικές Αγγειίτιδες και άλλα.


Οι Ρευματικές Παθήσεις προσβάλλουν όλες τις ηλικίες (όχι μόνον τους ηλικιωμένους) και εκτός από τον πόνο και την ανικανότητα συνοδεύονται από αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα ιδιαίτερα από το καρδιαγγειακό σύστημα.


Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ασθενών με Ρευματοπάθειες έχουν αναλάβει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση με κύριο σύνθημα: «Ρευματικές Παθήσεις: Πρώιμη διάγνωση – Έγκαιρη αντιμετώπιση».


Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται Επιστημονική και Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με το Εξωτερικό Ιατρείο για Ασθενείς με Ρευματικά Νοσήματα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με θέμα: «Καρδιαγγειακές παθήσεις στα Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα» την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.


Η Ημερίδα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ασθενείς. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στους ιστοτόπους :


www.onasseio.gr  www.ere.gr  www.tosomasoumilaei.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics