Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πυρετώδεις προσπάθειες για τη δημιουργία εμβολίου κατά του ιού Ζίκα

2/2/2016 4:27:59 μμ
Συναγερμός από τον ΠΟΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η εταιρία Sanofi Pasteur ανακοίνωσε πως εντείνει τις προσπάθειες και την έρευνα για τη δημιουργία εμβολίου το οποίο θα προστατεύει από τον νέο ιό Ζίκα ο οποίος μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων κουνουπιών.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως ο ιός Ζίκα αποτελεί παγκόσμια απειλή ενώ οι ειδικοί τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει διεθνής συντονισμός, μεταξύ άλλων, για την δημιουργία εμβολίου ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του.

Υπενθυμίζεται πως ο ιός μεταδίδεται από κουνούπια και μπορεί να αποβεί επικίνδυνος για τις γυναίκες που κυοφορούν, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις μικροκεφαλίας στα νεογνά, παρότι οι ειδικοί του ΠΟΥ τονίζουν πως ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πως συνδέεται ο Ζίκα με αυτή την παραμόρφωση.

Επισημαίνεται, πως η γαλλική εταιρία Sanofi Pasteur κυκλοφόρησε το πρώτο εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό τον περασμένο χρόνο στη Βραζιλία έπειτα από πολυετείς έρευνες.

Έπειτα από την εμπειρία, λοιπόν, της εταιρίας στην έρευνα και ανάπτυξη του εμβολίου, η Sanofi σε ανακοίνωση τόνισε πως μπορεί γρήγορα να αξιοποιήσει τη διαδικασία για την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού, ώστε οι ειδικοί να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο Ζίκα.

Στόχος της φαρμακευτικής είναι ο γρήγορος εντοπισμός ενός εμβολίου ώστε να προχωρήσει η περεταίρω κλινική πορεία. Βέβαια, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες της φαρμακευτικής το πειραματικό εμβόλιο. Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ξεκινά την έρευνα για ένα πιθανό εμβόλιο για την πρόληψη του Ζίκα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Παράλληλα με την έγκριση του εμβολίου κατά του ιού Chikungunya






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics