Τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήγε ο Γερμανικός Σύνδεσμος Καλλυντικών (IKW) για τη βιωσιμότητα των εταιρειών-μελών του, δημοσιεύει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων.
Σύμφωνα με αυτά, η πλειονότητα των εταιρειών έχουν θεσπίσει συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος, περισσότερες από τις μισές καταγράφουν συστηματικά την κλιματική επίπτωση της δραστηριότητάς τους τα τελευταία τρία χρόνια (π.χ. ανθρακικό αποτύπωμα) και έχουν καθορίσει ποιοτικούς στόχους βιωσιμότητας, αναφορικά με τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τα απόβλητα, το κλίμα, το νερό και τις συσκευασίες.
Το 70% των εταιρειών-μελών του IKW έχει έναν τουλάχιστον εργαζόμενο που ασχολείται με το θέμα της βιωσιμότητας, ενώ εκπαιδεύει τους εργαζομένους συστηματικά σε θέματα ποιότητας, διαφθοράς και τιμολογιακής πολιτικής. Γενικά οι εταιρείες δείχνουν να επενδύουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων, ενώ προσφέρουν εταιρικές συντάξεις, επιτρέπουν ευέλικτα ωράρια εργασίας για τους οικογενειάρχες και τη δυνατότητα της μερικής απασχόλησης, υποστηρίζουν τους εργαζομένους με προβλήματα υγείας και προσφέρουν συνδρομές σε γυμναστήρια.
Σημειώνεται ακόμα ότι οι εταιρείες εξελίσσονται στα ζητήματα της απασχόλησης όλων των ηλικιών και της τοποθέτησης γυναικών σε διοικητικές θέσεις, με αύξηση από 39% το 2019 σε 43% το 2020.
Στο ίδιο πλαίσιο, το 45% των εταιρειών έχουν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Επίσης, έχουν θεσπίσει συστήματα ανώνυμης αναφοράς για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της νομοθεσίας ή των εσωτερικών εταιρικών κανονισμών.