Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Προσοχή στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας καθώς μπορεί να ανατιναχτεί

10/10/2016 3:42:53 μμ
Ένας ακόμα κίνδυνος σχετικά με το πολυσυζητημένο προϊόν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει πολλά χρόνια που μπήκε στη ζωή μας. Από τις πρώτες του μέρες υπήρχε ένα μεγάλο debate σχετικά με τα θετικά και τα αρνητικά.


Βρετανοί χειρουργοί όμως προειδοποιούν πως πέρα από τις υπόλοιπες συνέπειες που σχετίζονται με την χρήση του, υπάρχει και κίνδυνος έκρηξης κάποιον συσκευών.


Πλαστικοί χειρουργοί από το Ουαλικό Κέντρο Εγκαυμάτων & Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Morriston, στο Swansea, λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν περιθάλψει πέντε ασθενείς που βρέθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα από την έκρηξη μπαταριών σε ηλεκτρονικά τσιγάρα.


Ο Dr. Dai Nguyen δήλωσε πως «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε δει τέτοιου είδους τραυματισμούς.Τώρα είχαμε πέντε, αριθμός που αντανακλά τη δημοφιλία τους και την αύξηση στη χρήση τους».


Τα περιστατικά είχαν ως εξής, τρεις συσκευές εξερράγησαν στην τσέπη των άτυχων ασθενών και δημιουργώντας τους εγκαύματα σε μηρό, κοιλιά και χέρια από την φωτιά που έπιασαν τα ρούχα.


Οι γιατροί υστερία από αυτές τις απρόσμενες εξελίξεις συμπεριέλαβαν τα περιστατικά σε έκθεση τους και τώρα προσπαθούν μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο με περισσότερες οδηγίες – συστάσεις για το καταναλωτικό κοινό.


Οι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες να μην αγοράζουν φθηνά προϊόντα που ίσως δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας.


Η έκθεση αναφέρει: «Να είστε ακόμη περισσότερο προσεκτικοί,όταν αγοράζετε από το Ίντερνετ. Σκεφθείτε καλά πριν αποφασίσετε ότι το φθηνότερο είναι και το καλύτερο, πολύ, δε, περισσότερο, εάν η επιχείρηση που τα πουλάει είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσέξτε να έχουν τη σωστή ετικέτα και την ένδειξη CE».


Τέλος στις ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί αντίστοιχη συσπείρωση της ιατρικής κοινότητας ως προς την ασφάλεια καθώς υπάρχουν αναφορές για άλλα περιστατικά ηλεκτρονικών τσιγάρων που εξερράγησαν στο στόμα των χρηστών με αποτέλεσμα να έχουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλύπτονται από τα ελληνικά γενόσημα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics