Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρόσληψη 4000 θέσεων εργασίας στην Υγεία με τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών

4/10/2016 6:14:09 μμ
«Τονωτική ένεση» για το ΕΣΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Η κυβέρνηση ετοιμάζει την πρόσληψη 4000 ατόμων μέχρι τον Ιανουάριο για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργού Επικρατείας Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου προέκυψε η απόφαση τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών να δοθούν στον πάσχον τομέα της Υγείας.


«Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.


Σημείωσε ακόμη, ότι «η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που επισυμβαίνει αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά» και επισήμανε ότι στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε το πώς θα προχωρήσουμε στην ταχεία υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας».


Τόνισε ότι προτεραιότητες είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.


Ο Παύλος Πολάκης ικανοποιημένος είπε πως πρόκειται για «μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας που έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα».


Συγκεκριμένα με τα 48,8 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η κυβέρνηση από τον διαγωνισμό αδειοδότησης πρόκειται να χρηματοδοτηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας το πλάνο για την κάλυψή των 4000 θέσεων σε νοσοκομεία, υγειονομικές δομές και εποπτικούς οργανισμούς Υγείας σε όλη την χώρα. Οι θέσεις θα είναι υπό την μορφή κοινωφελούς εργασίας, με 12μηνη διάρκεια συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων επιδομάτων, σύμφωνα με τα λεγάμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics