Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Προοπτικές δραστηριοποίησης της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου στη Ρωσία

27/5/2008
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Υγείας με το Δήμαρχο της Μόσχας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ως «προτεραιότητα της βιομηχανίας της πόλης της Μόσχας» περιέγραψε ο Δήμαρχος Λουσκόφ τη συνεργασία με ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, διευκρινίζοντας ότι «συζητάμε για την αύξηση των ποσοτήτων φαρμάκων που προμηθεύεται η πόλη και για προγράμματα κοινής παραγωγής στην Ελλάδα και τη Μόσχα»

Τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για τη δραστηριοποίηση της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας στο χώρο των υπηρεσιών υγείας στη Μόσχα, αλλά και ευρύτερα στη Ρωσία, αποφάσισαν ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Δήμαρχος της Μόσχας και επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Γιούρι Λουσκόφ.

«Η Ελλάδα ανοίγεται σε αυτό το φιλόξενο για εμάς και ενδιαφέρον επενδυτικό τοπίο της Ρωσίας και στον τομέα του φαρμάκου» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος με το πέρας των συνομιλιών με τον Γ. Λουσκόφ.

Σημείωσε δε ότι η διμερής, διακρατική συμφωνία που προωθείται «θα δώσει πραγματικά νέες δυνατότητες στην ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, αλλά και ευρύτερα σε παράγοντες από το χώρο της ελληνικής υγείας».

Ο Δ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε μάλιστα τη συγκυρία της περιόδου, κατά την οποία είναι υψηλές οι ανάγκες της αγοράς της Μόσχας, ενός μητροπολιτικού δήμου που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της Ρωσίας.

Ως «προτεραιότητα της βιομηχανίας της πόλης της Μόσχας» περιέγραψε ο Δήμαρχος Λουσκόφ τη συνεργασία με ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, διευκρινίζοντας ότι «συζητάμε για την αύξηση των ποσοτήτων φαρμάκων που προμηθεύεται η πόλη και για προγράμματα κοινής παραγωγής στην Ελλάδα και τη Μόσχα».

Ο Δήμαρχος της Μόσχας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την πολυμελή ελληνική αντιπροσωπεία. Δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να δίνουν περισσότερη προσοχή στη Ρωσία, μια «πολύ κερδοφόρα χώρα από την άποψη των επενδύσεων», αναφερόμενος ειδικότερα στους τομείς εισαγωγής ειδών διατροφής που δεν παράγονται στη Ρωσία, σε συνεργασία με τον τομέα του τουρισμού και με «προωθημένους βιομηχανικούς τομείς της Ελλάδας, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας μας».

Ο υπουργός Υγείας συνοδεύεται στη Μόσχα από τους προέδρους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) Β. Κοντοζαμάνη και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) Κ. Στριγκάρη, τους διευθύνοντες συμβούλους του ΕΚΕΒΥ Γ. Παππού και του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) Π. Μπράτσο, καθώς και από περίπου 15 μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών