Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πρόεδρος ΠΕΦ: Στη δικαιοσύνη για τις μειώσεις τιμών στα παλιά φάρμακα

14/9/2015 3:00:30 μμ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταφύγουν στα δικαστήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 Στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας στο φάρμακο αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «ουσιαστικά δεν μπορεί να ελεγχθεί εάν συνταγογραφούνται γενόσημα ή off patent φάρμακα και έτσι πλήττεται ο στόχος της αύξησης των γενοσήμων», ενώ πρόσθεσε πως: «οι φαρμακοποιοί αυτή τη στιγμή δεν έχουν κίνητρα να χορηγήσουν γενόσημa φάρμακα, καθώς το ποσοστό κέρδους από την τιμή του φαρμάκου είναι χαμηλότερο στα γενόσημα».

 Για θέμα της νέας μείωσης τιμών στα φάρμακα, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην τρόικα και στην «εμμονή» της για μονομερείς μειώσεις τιμών στα παλαιά φάρμακα που παράγονται κυρίως από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και προειδοποίησε πως η ΠΕΦ εξετάζει νομικά την αντίδρασή της.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων καθιστά σαφείς τις θέσεις της ΠΕΦ σχετικά με την Πολιτική Φαρμάκου, δηλώνοντας: «Πρέπει να υπάρξει συνολική φαρμακευτική πολιτική, η οποία ουσιαστικά απουσιάζει, και να επικεντρωθεί στο ότι υπάρχει ποιοτικό και οικονομικό Ελληνικό Φάρμακο, με εγχώρια προστιθέμενη αξία, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει λύσεις. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει άμεσα το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στη φαρμακευτική δαπάνη».



 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένεται να ανοίξουν εντός της χρονιάς στις ΗΠΑ
Η επιβολή δασμών στις εισαγωγές φαρμάκων αποτελεί πρόκληση αναγνώρισε ο CEO Albert Bourla






Σχετικά άρθρα

Boehringer Ingelheim: Το nintedanib έλαβε έγκριση για χρήση σε παιδιά και εφήβους
Για τη θεραπεία σπάνιων διάμεσων πνευμονοπαθειών
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στη Ναύπακτο για την κοπή της πίτας του
Οι εργαζόμενοι και των 5 εταιρειών του γνωρίστηκαν, διασκέδασαν και έλαβαν πλούσια δώρα
Οι στόχοι, οι αξίες και το όραμα της Cosmochem Chemicals
Η εταιρεία διαθέτει 60 χρόνια εμπειρίας
Novo Nordisk Hellas: Δυναμική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2025
Μια ισχυρή δήλωση για την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο ζωής