Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πρόεδρος ΠΕΦ: Στη δικαιοσύνη για τις μειώσεις τιμών στα παλιά φάρμακα

14/9/2015 3:00:30 μμ
Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταφύγουν στα δικαστήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 Στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας στο φάρμακο αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «ουσιαστικά δεν μπορεί να ελεγχθεί εάν συνταγογραφούνται γενόσημα ή off patent φάρμακα και έτσι πλήττεται ο στόχος της αύξησης των γενοσήμων», ενώ πρόσθεσε πως: «οι φαρμακοποιοί αυτή τη στιγμή δεν έχουν κίνητρα να χορηγήσουν γενόσημa φάρμακα, καθώς το ποσοστό κέρδους από την τιμή του φαρμάκου είναι χαμηλότερο στα γενόσημα».

 Για θέμα της νέας μείωσης τιμών στα φάρμακα, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην τρόικα και στην «εμμονή» της για μονομερείς μειώσεις τιμών στα παλαιά φάρμακα που παράγονται κυρίως από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και προειδοποίησε πως η ΠΕΦ εξετάζει νομικά την αντίδρασή της.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων καθιστά σαφείς τις θέσεις της ΠΕΦ σχετικά με την Πολιτική Φαρμάκου, δηλώνοντας: «Πρέπει να υπάρξει συνολική φαρμακευτική πολιτική, η οποία ουσιαστικά απουσιάζει, και να επικεντρωθεί στο ότι υπάρχει ποιοτικό και οικονομικό Ελληνικό Φάρμακο, με εγχώρια προστιθέμενη αξία, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει λύσεις. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι σε θέση να καλύψει άμεσα το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στη φαρμακευτική δαπάνη».



 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG