Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«Πολυχάπι» μειώνει τον καρδιαγγειακό θάνατο κατά 33%

30/8/2022 1:12:02 πμ
Αναπτύχθηκε από το Ισπανικό Κέντρο Καρδιαγγειακής Έρευνας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, ο συνδυασμός 3 φαρμακευτικών ουσιών σε ένα «πολυχάπι», που αναπτύχθηκε από το Ισπανικό Κέντρο Καρδιαγγειακής έρευνας, αποδεικνύεται αποτελεσματικό σε ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο, μειώνοντας τη θνητότητα από καρδιαγγειακά αίτια κατά 33%. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, διακεκριμένο καρδιολόγο Valentin Fuster, τα αποτελέσματα της μελέτης SECURE αποδεικνύουν για 1η φορά ότι ένα πολυχάπι με ασπιρίνη, ατορβαστατίνη και ραμιπρίλη έχει αποδεδειγμένο καρδιαγγειακό όφελος, επιτυγχάνει κλινικά σημαντική μείωση στην υποτροπή καρδιαγγειακών συμβαμάτων σε ασθενείς που έχουν υποστεί ήδη ένα μείζον επεισόδιο, πιθανότατα λόγω της καλύτερης συμμόρφωσης στην απλοποιημένη αυτή προσέγγιση συγκριτικά με την λήψη τριών διαφορετικών δισκίων. 

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος επισημαίνει σχετικά ότι για πολλά χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα που έχει ένα «πολυχάπι» στη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή και τελικά στην επιτυχή έκβαση μιας θεραπείας. «Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να διαπιστώσουμε και στην κλινική πράξη τα πολλά υποσχόμενα, ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα, όταν το συγκεκριμένο πολυχάπι λάβει έγκριση για τη χορήγηση του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024
Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό