Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πολυχάπι και μέτρηση επικαρδιακού λίπους το μέλλον της πρόληψης των εμφραγμάτων

29/3/2017 11:11:57 πμ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν εκατομμύρια ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκατομμύρια ασθενείς που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων θα μπορούσε να "σώσει" ένα χάπι που θα περιέχει περισσότερες από μία φαρμακευτικές ουσίες, καθώς υψηλό ποσοστό ασθενών δεν καταφέρνουν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των γιατρών για τη σωστή και τακτική λήψη του συνόλου της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Το πολυχάπι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί το μέλλον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών, την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως που επηρεάζει περίπου το ήμισυ του συνόλου των ανθρώπων.


Δεδομένου ότι η μείωση των καρδιαγγειακών νόσων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια απειλείται από την αυξανόμενη παχυσαρκία, την καθιστική ζωή και το διαβήτη, το πολυχάπι αποτελεί μια νέα προσέγγιση που αφορά στην πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε αυτά, δηλαδή την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη δισλιπιδαιμία. Παρότι οι ειδικοί ακόμα ερευνούν τόσο τις ουσίες όσο και τις ποσότητες που θα περιλαμβάνει, θεωρούν ότι θα αποτελέσει μια αποτελεσματική, φθηνή και ασφαλή προσέγγιση, που θα διευκολύνει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να μην ξεχνούν ή μπερδεύουν -λόγω πληθώρας- τα φάρμακα που πρέπει να λάβουν, και έτσι να ακολουθούν πιστά τη θεραπεία τους.


Επιπλέον, η μέτρηση του επικαρδιακού λίπους θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τρόπο πρόληψης, καθώς μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Η εκτίμησή του γίνεται με υπερήχους. Ένα πάχος μεγαλύτερο από 6 χιλιοστά μπορεί να αποτελέσει ένδειξη της ανάγκης λήψης μέτρων και ο καρδιολόγος να οδηγήσει τον εξεταζόμενο σε περαιτέρω εξετάσεις για να εντοπίσει ή να αποκλείσει τη νόσο. Η σημασία μέτρησης του επικαρδιακού λίπους ως screening test, επιβεβαιώνεται από πλήθος επιστημονικών δεδομένων.

 

Η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων θα αποτελέσει αντικείμενο του 4ου Συνεδρίου της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics