Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pharmathen: Κίνα και Σαουδική Αραβία οι επόμενοι στόχοι εξαγωγών

24/5/2013 6:04:09 μμ
Παράλληλα με ενίσχυση του δικτύου διανομής της εταιρείας στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων προωθεί η ελληνική φαρμακευτική Pharmathen αυτή τη φορά προς την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

Ήδη η διοίκηση της εταιρείας προχωρεί στη δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος με κινεζική εταιρεία, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην παραγωγή γενοσήμων, ενώ στους στόχους αυτής της νέας συνεργασίας περιλαμβάνεται και η έρευνα για πρωτότυπα φάρμακα.


Αντίστοιχα, βρίσκεται σε συνομιλίες για τη σύναψη συμφωνίας με αντίστοιχη φαρμακευτική της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλης Κάτσος, στην επέκταση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Κίνα, καθώς δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα απένταντι στη χώρα μας. Στην αποστολή μετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας μέσω του προέδρου της κ. Δ. Δέμου. Παρ? όλα αυτά, ο κ. Κάτσος σημείωσε πως σημαντικοί ανασταλτικοί παράγοντες για την ενίσχυση των εξαγωγών από τις ελληνικές φαρμακευτικές είναι οι καθυστερήσεις εξοφλήσεων από τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και η επιστροφή του ΦΠΑ για τα προϊόντα που εξάγονται.

Αντιπροσωπείες

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, η διοίκηση της Pharmathen βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την κυκλοφορία στη χώρα μας, 10 φαρμάκων που εγκαταλείπονται από πολυεθνικές φαρμακευτικές, με στόχο να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της και με πρωτότυπα φάρμακα αλλοδαπών οίκων.

Ταυτόχρονα, την τελευταία διετία έχει μπει και στον τομέα έρευνας, για καινοτόμα φάρμακα, με στόχο κατ? αρχήν την ανάπτυξη ενός παιδιατρικού φαρμάκου.

Στα φαρμακεία

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Pharmathen κ. Νέλλη Κάτσου, η ανάληψη των τριών brands: Bioderma (δερματολογικά καλλυντικά), Nuxe (φυτικά καλλυντικά) και Gum (προϊόντα στοματικής υγιεινής), βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να γίνεται αναδιοργάνωση στο τμήμα logistics της εταιρείας ώστε το 2014 να υπάρχει δυνατότητα διπλασιασμού των σημείων διανομής.

Καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ την επόμενη διετία, για την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο παραγωγικών της μονάδων σε Αθήνα και Ροδόπη, η κ. Κάτσου σημείωσε πως η ένταξη της φαρμακοβιομηχανίας στον αναπτυξιακό νόμο είναι ικανή βοήθεια, για εταιρείες που ήδη έχουν προγραμματίσει την ερευνητική τους δραστηριότητα.

Εντούτοις, το «βλέμμα» της Pharmathen παραμένει στην εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία παρέχει το 70% του τζίρου της, που φέτος υπολογίζεται να φτάσει τα 190 εκ. ευρώ από 161 εκ. ευρώ το 2012.

 


Πηγή: iatronet.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών