Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Ξεκινά στις 02/07 η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στα φαρμακεία

28/6/2024 2:01:44 πμ
Χωρίς νόημα, αφού δεν υφίσταται μαύρη εργασία στον κλάδο, δηλώνει ο Κ. Μανωλόπουλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τις 2 Ιουλίου αρχίζει η υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τους εργαζομένους στα φαρμακεία, όπως ενημερώνει ο ΠΦΣ, καλώντας τα μέλη του για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων. Όπως τονίζει ο Σύλλογος δεν έχει δοθεί άλλη παράταση για την κατηγορία των επαγγελμάτων στην οποία υπάγονται τα φαρμακεία. 


Το μέτρο παρέχει άμεση καταγραφή της πραγματικής έναρξης και λήξης της απασχόλησης των εργαζομένων και απαιτεί από τους φαρμακοποιούς να δώσουν στους υπαλλήλους τους έναν μοναδικό κωδικό (qr code) και μια εφαρμογή καταγραφής τους χρόνου εργασίας που θα συνδέεται με κάθε τερματικό ωρομέτρησης. 


Ο εργαζόμενος θα χτυπάει την «κάρτα» του σε κάθε είσοδο και έξοδο από τον χώρο εργασίας του και αυτόματα αυτές οι σημάνσεις θα ενημερώνουν το λογιστήριο και το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. 


«Το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας σε όλες τις επιχειρήσεις αποσκοπεί στον περιορισμό του φαινομένου της μαύρης εργασίας, η οποία όμως ως πρακτική δεν υφίσταται σε κανένα φαρμακείο της χώρας. Αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί στην πράξη είναι κατά πόσο η εφαρμογή της ΑΑΔΕ MyErgani είναι βιώσιμη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν είναι χρηστική, με αποτέλεσμα να πρέπει να επιβαρυνθούμε με την εγκατάσταση άλλης εφαρμογής επί πληρωμή για τη διευκόλυνσή μας», δήλωσε στο f.daily ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος Δ.Σ. Φ.Σ. Αττικής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ντύθηκαν στα μαύρα
Στις προτεραιότητες της Ευρώπης επίσης η έρευνα-καινοτομία και η "ψηφιακή Ευρώπη"






Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Ζητά συνάντηση με τον υπ. Υγείας
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται
Κλείνουν 10 φαρμακεία την εβδομάδα στην Αγγλία
Οι φαρμακοποιοί ντύθηκαν στα μαύρα
Δύσκολη και πάλι η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων
Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο