Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!

15/7/2015 7:57:21 μμ
Στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προσφεύγει άμεσα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από μαραθώνια σύσκεψη τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν να ανοίξουν κανονικά τα φαρμακεία, αλλά απειλούν με διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και με προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, αφού -όπως αναφέρουν- τα μέτρα συνθλίβουν το φαρμακείο της γειτονιάς.



Στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, προσφεύγει άμεσα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Αυτό αποφάσισε το προεδρείο του Π.Φ.Σ. κατά τη Γενική του Συνέλευση την Τετάρτη, ημέρα παράλληλα της 24ωρης απεργίας.


Με την επιβολή του νέου Μνημονίου στη χώρα η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται ραγδαία, αναφέρει ο Π.Φ.Σ. και προσθέτει: "Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων.

Τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό ο Π.Φ.Σ. προσφεύγει άμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς, που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περιθαλψης των πολιτών."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο






Σχετικά άρθρα

ΙΔΕΕΑΦ: Σεμινάριο «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου» στις 26/04
Σε συνεργασία με τους Φ.Σ. Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας
Η εικονική πραγματικότητα βοήθησε φαρμακοποιούς να εξυπηρετήσουν ασθενείς
Διδακτορικός φοιτητής ανέπτυξε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό
Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία