Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Οδηγίες για την καταχώρηση των αντιγριπικών εμβολιασμών στο Μητρώο

2/10/2024 11:30:41 μμ
Και την αποστολή των εντύπων στα ασφαλιστικά ταμεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την επίσημη έναρξη της περιόδου αντιγριπικού εμβολιασμού, ο ΠΦΣ υπενθυμίζει στους φαρμακοποιούς ότι είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν κάθε εμβολιασμό στο «Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού» του Portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Σημειώνει ότι οι περισσότερες εταιρείες λογισμικού φαρμακείων έχουν ήδη ενσωματώσει την εν λόγω δυνατότητα καταχώρησης, ώστε αυτή να πραγματοποιείται απευθείας μέσα από το περιβάλλον του προγράμματος.


Μετά την καταχώρηση, εκτυπώνεται το «Έντυπο Διενέργειας», στο οποίο επικολλάται η ταινία γνησιότητας του εμβολίου, υπογράφεται από τον εμβολιαζόμενο, υπογράφεται και σφραγίζεται από τον φαρμακοποιό. Κατά την υποβολή του μηνιαίου λογαριασμού ΕΟΠΥΥ, τα «Έντυπα Διενέργειας Εμβολιασμού» υποβάλλονται μαζί με τις υπόλοιπες συνταγές και μπαίνουν στο ίδιο πακέτο με τις λοιπές συνταγές Εμβολίων ΕΠΕ, εφόσον πρόκειται για ταμεία που ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ. Τα έντυπα για το Λιμενικό Σώμα-ΕΛΛ.ΑΚΤ συνυποβάλλονται με τις συνταγές του Λιμενικού στην ενιαία υποβολή των υπολοίπων συνταγών του ταμείου, ενώ σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρόβλεψη και αποζημίωση ισχύει και για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία


Όσο για τις ηλεκτρονικές συνταγές αντιγριπικών εμβολίων, οι οποίες έχουν εκδοθεί από ιατρούς, ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι η διενέργεια του εμβολιασμού και πάλι πρέπει να καταχωρηθεί στο Μητρώο και τα προγράμματα φαρμακείου έχουν ενημερωθεί από πέρυσι ώστε να εμφανίζουν σχετικό ερώτημα κατά την εκτέλεση της συνταγής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Συνεταιρισμός δεσμεύεται να συνεχίσει δυναμικά και στον τομέα της γνώσης
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας






Σχετικά άρθρα

Για συντεχνιακούς... εμβολιασμούς στα φαρμακεία μιλά η Ένωση Παθολόγων
Τι τους ανταπαντά ο Απόστολος Βαλτάς μέσω του f.daily
ΑΡΕΤΑΙΟΣ: Επιτυχημένο το σεμινάριο για τον δια βίου εμβολιασμό
Με τη συμμετοχή περίπου 600 φαρμακοποιών
Φ.Σ. Τρικάλων: Πειθαρχικό για όσους παραβιάζουν το νυχτερινό ωράριο
Θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι από την Περιφέρεια
ΑΑΔΕ: Δίνει παράταση στη διασύνδεση POS – ERP έως τις 29 Νοεμβρίου
Μόνο στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας