Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


PFIZER: Ξεκινά μελέτη για τη συγχορήγηση εμβολίων Covid-19 και πνευμονιόκοκκου

26/5/2021 4:24:49 μμ
Ισχυρός ο ανταγωνισμός με τη Merck για τα νέας γενιάς πνευμονιοκοκκικά εμβόλια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη συγχορήγηση των δύο καινούριων εμβολίων της –για την COVID-19 και τον πνευμονιόκοκκο– θα δοκιμάσει η Pfizer σε μελέτη που θα περιλαμβάνει 600 ενήλικες συμμετέχοντες 65 ετών και άνω. Η μελέτη αφορά την 3η δόση (booster) του εμβολίου COVID-19 και το νέο υποψήφιο νέας γενιάς πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο που στοχεύει σε 20 στελέχη. 

Στόχος είναι να ελεγχθεί η ασφάλεια της λήψης και των δύο μαζί, αλλά και να προσδιοριστούν οι ανοσολογικές αντιδράσεις από κάθε εμβόλιο.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα λάβουν τα δύο εμβόλια 6 μήνες το πολύ μετά τη δεύτερη δόση του γνωστού mRNA εμβολίου COVID-19 και οι ερευνητές θα ελέγχουν τις αντιδράσεις για 6 μήνες μετά το διπλό εμβολιασμό.

Εν τω μεταξύ, το νέας γενιάς πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς η εταιρεία προγραμματίζει την υποβολή σχετικού αιτήματος στον FDA μέσα στον Ιούνιο για χρήση σε ενήλικες.

Όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, σχεδόν παράλληλα «τρέχει» και η αμερικανική Merck, η οποία επίσης μελετά νέας γενιάς εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου που στοχεύει σε 15 στελέχη.

Η αξιολόγηση από τον FDA θα ξεκινήσει πιθανόν ένα μήνα μετά την Pfizer, τον Ιούλιο, ωστόσο η Merck έχει προπορευτεί από την Pfizer στις δοκιμές σε παιδιά. Ενδέχεται να έχει αποτελέσματα μέσα στο χρόνο και για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ενώ η Pfizer τα περιμένει την επόμενη χρονιά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη