Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pfizer - Mylan: Δημιουργούν από κοινού μια νέα παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία

31/7/2019 2:48:31 μμ
Υπέγραψαν συμφωνία 12 δισ. δολαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Pfizer ανακοίνωσε τη συμφωνία αξίας 12 δισ. δολαρίων, με την οποία θα συγχωνευτεί το τμήμα Upjohn (τομέας των off patent και γενόσημων φαρμάκων της) με τη μεγάλη εταιρεία γενοσήμων Mylan. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας φαρμακευτικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι όροι της συμφωνίας, που έχουν γίνει δεκτοί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο μερών, καθορίζουν ότι οι μέτοχοι της Pfizer θα κατέχουν το 57% της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι της Mylan θα κατέχουν το 43%.

Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί σε περισσότερες από 165 αγορές, με τη Mylan να συνεισφέρει το ποικίλο χαρτοφυλάκιό της με θεραπείες για το
κεντρικό νευρικό σύστημα, τις λοιμώδεις ασθένειες και τα καρδιαγγειακά, την υψηλή ποιότητα παραγωγής και την αριστεία της στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Η Upjohn φέρνει τα αξιόπιστα και εμβληματικά της προϊόντα, όπως τα φάρμακα με atorvastatin calcium, celecoxib και sildenafil, καθώς και τις αποδεδειγμένες ικανότητες εμπορικής διακίνησης και την ηγετική της θέση στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Η νέα εταιρεία, της οποίας η επωνυμία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα διοικείται από τον πρόεδρο της Mylan, Rajiv Malik. Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο Robert J. Coury της Mylan, ενώ ο CEO θα είναι ο σημερινός πρόεδρος της Upjohn Michael Goettler. Το ΔΣ θα περιλαμβάνει 13 μέλη, οκτώ από τη Mylan και τρία από την Pfizer.
Τα κεντρικά της γραφεία θα έχουν έδρα στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία των ΗΠΑ.

Η συμφωνία, που αποτελεί τη σημαντικότερη στρατηγική κίνηση του πρόσφατου CEO της Pfizer, Albert Bourla, αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2020. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Pfizer επικεντρώνεται στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και επενδύει κεφάλαια σε εξαγορές μεγάλων βιοτεχνολογικών και φαρμακευτικών εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα εξαγόρασε την εταιρεία Array για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με μικροκυτταρικές θεραπείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη