Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πέντε συμβουλές για τη δυσανεξία στη λακτόζη

26/3/2021 3:21:34 μμ
Προκειμένου οι ασθενείς να μη χάνουν τα οφέλη των γαλακτοκομικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το ποσοστό του πληθυσμού με δυσανεξία στη λακτόζη υπερβαίνει το 65%. 

Τα άτομα εμφανίζουν ναυτία, κράμπες στο στομάχι, αέρια, φούσκωμα και διάρροια περίπου 15 λεπτά με μερικές ώρες μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λακτόζη.

Προκειμένου οι ασθενείς να μη χάνουν τα οφέλη των γαλακτοκομικών προτείνεται:
  1. Αρχικά, για την ύφεση των συμπτωμάτων να περιοριστεί η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε λακτόζη.
  2. Σταδιακή κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος (30-250ml/ημέρα) μαζί με άλλες τροφές για να επιβραδύνεται η απελευθέρωση λακτόζης στο λεπτό έντερο.
  3. Κατανάλωση παλαιωμένου τύπου τυριού και πιο σκληρά τυριά (τσένταρ, πεκορίνο, γραβιέρα, παρμεζάνα), τα οποία περιέχουν χαμηλό έως και καθόλου μερίδιο λακτόζης.
  4. Κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λακτόζη (γάλα σόγιας, καρύδας κ.λπ.).
  5. Κατανάλωση προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, που αποτελούν πηγή προβιοτικών και πρεβιοτικών, τα οποία ασκούν ευεργετικά αποτελέσματα στη γαστρεντερική μικροχλωρίδα. Το κεφίρ επίσης μπορεί να καταναλωθεί ως προβιοτικό για ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. Σύμφωνα με μελέτη, το κεφίρ και το γιαούρτι βοηθούν την πέψη της λακτόζης και ελαχιστοποιούν τις παρενέργειες της δυσανεξίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)
Για τη νόσο Πάρκινσον και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Μεταξύ αυτών και ένα νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας
4η Φεβρουαρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Κεντρικό μήνυμα για φέτος: «Ενωμένοι από τη μοναδικότητά μας»
Καμπανάκι κινδύνου για τις αζόλες από 5 ευρωπαϊκούς οργανισμούς
Οι μύκητες αποκτούν ανθεκτικότητα
Αυξάνονται οι αναπνευστικές λοιμώξεις
Λόγω γήρανσης, ρύπανσης και κλιματικής αλλαγής