Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πανυγειονομική απεργία για το ΤΣΑΥ στις 19/12

17/12/2007
Δηλώσεις των προέδρων των υγειονομικών φορέων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την έντονη αντίδραση όλων των κλάδων των υγειονομικών κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης για ενοποίηση του Ταμείου Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.) εξέφρασαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) Μαν. Καλοκαιρινός, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) Δημ. Βαγιωνάς, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) Παν. Αλεξίου και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Π.Κ.Σ.) Αθ. Τραχήλη. Οι πρόεδροι των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών στην προειδοποιητική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 11 π.μ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι υγειονομικοί φορείς αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «στο ΤΣΑΥ σήμερα 5,5 εργαζόμενοι αντιστοιχούν σε έναν συνταξιούχο! Το ταμείο έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και κερδοφόρες επενδύσεις, ενώ ο κοινωνικός πόρος έχει καταργηθεί και το μέρος της κρατικής χρηματοδότησης είναι, από το 1997, ελάχιστο έως μηδενικό. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι συγκριτικά ελάχιστες, η πλήρης σύνταξη έρχεται μετά από 39 χρόνια και το εφάπαξ βρίσκεται περίπου στα 3.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό δε το γεγονός ότι στο ΛΑΦΚΑ το ΤΣΑΥ έδωσε 160 εκατ. ευρώ και παρότι δικαστικώς ο θεσμός εξέπεσε, τα χρήματα ουδέποτε επεστράφησαν στο ΤΣΑΥ».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Μαν. Καλοκαιρινός δήλωσε ότι «πιστεύουμε στο διάλογο, αλλά δε θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά ασφαλιστικά δικαιώματά μας ούτε θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των νέων συναδέλφων μας», ενώ η Αθ. Τραχήλη τόνισε ότι «η περιουσία του ΤΣΑΥ δεν ανήκει στο κράτος και αυτό δεν μπορεί να επεμβαίνει κατά το δοκούν στη διαχείριση του ταμείου».

Από την πλευρά του, ο Παν. Αλεξίου υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κληθεί σε κανένα διάλογο, δεν ερωτηθήκαμε από την πολιτεία» και προειδοποίησε ότι «θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας, εάν η κυβέρνηση δεν ακούσει τη φωνή μας την Τετάρτη».

Τέλος, ο Δημ. Βαγιωνάς σημείωσε ότι «δεν είχαμε καμία επαφή με τον πρώην υπουργό Απασχόλησης Βασ. Μαγγίνα από τη στιγμή που άνοιξε το ασφαλιστικό», ζήτησε «ενοποίηση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση» και τόνισε ότι η απεργία της Τετάρτης «θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα σε τέτοιες μεθοδεύσεις, οι οποίες δε θα περάσουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Οι φορείς των υγειονομικών ζητούν, μεταξύ άλλων, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση στο ΤΣΑΥ, μηχανοργάνωση, μεγαλύτερη και καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας, καθώς και καταβολή όλων των οφειλομένων από το κράτος.


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς