Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για τις οφθαλμολογικές παθήσεις «ΓΛΑΥΚΗ»

20/10/2024 11:52:41 μμ
Από την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία «ΓΛΑΥΚΗ» για τις παθήσεις της Γεωγραφικής Ατροφίας (ΓΑ) και της Ηλικιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας (ΗΕΩΚ) που θα υλοποιηθεί την περίοδο Οκτώβριος 2024 – Δεκέμβριος 2025 από την Πανελλήνια Ένωση Αµφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας. 


Η εκστρατεία «ΓΛΑΥΚΗ», με κεντρικό μήνυμα: «Η ενημέρωση, η συνεργασία και η υπευθυνότητα συμβάλλουν στην προαγωγή της υγιούς όρασης», περιλαμβάνει δράσεις όπως διάθεση έντυπου & ηλεκτρονικού υλικού, ενημέρωση στους ιστότοπους των συνεργαζόμενων φορέων και άλλων υπηρεσιών, διαδικτυακά σεμινάρια για την επιμόρφωση επαγγελματιών υγείας και διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις για το κοινό. Επίσης θα διοργανωθούν 6 εκδηλώσεις δια ζώσης σε μεγάλες πόλεις της χώρας, θα δημιουργηθούν ολιγόλεπτα podcast/video και θα γίνουν παρουσιάσεις σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. 


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πανελλήνια Ένωση Αµφιβληστροειδοπαθών από τους προέδρους Γιώργο Πατούλη και Ευστράτιο Χατζηχαραλάµπους αντίστοιχα, με σκοπό τη διεξαγωγή πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης για τις οφθαλμολογικές παθήσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών
Έχουν ήδη ξεκινήσει δήλωσε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακευτική Κάνναβη: Ασφαλής και αποτελεσματική λύση για τους ογκολογικούς ασθενείς
ΓιΆ αυτό έχει πλέον ενταχθεί ενεργά στο θεραπευτικό πλάνο
ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Αφού πάρουν την έγκριση της Ευρ. Επιτροπής
Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης
Aφιερωμένη στη σημασία της σωστής ενημέρωσης για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης